Türkiye-Bulgaristan sınırındaki Istranca Dağları'nda gezen Bulgar milisler, ülkelerine gelen Suriyeli ve Afgan mültecileri yakalayıp Türkiye'ye geri gönderiyor.

Gazetenin haberinde, eli sopalı ve bıçaklı milislerin askeri kıyafet giydiği ve zaman zaman mültecilere de şiddet uyguladığı belirtildi. Yakaladıkları mültecilerin ellerini plastik kelepçe ile bağlayan Bulgar milisler, mültecileri yere yatırıyor, kimi zaman da mültecilere karşı göz yaşartıcı spreyler kullanıyor.



“ONLAR MÜLTECİ DEĞİL İSTİLACI”

Bild, mülteci avına çıkan milislerle röportaj yaptı. Bulgar milisler, gelenlerin mülteci değil, istilacı olduğunu iddia etti.

Milislerden biri, “Biz kendimizi Angela Merkel'in davet ettiği istilacılara karşı koruyoruz. Bunlar mülteci değil. Türkiye'den kaçıyorlar. Türkiye'de savaş yok. Yakaladıklarımızın tümünü Türkiye'ye geri gönderiyoruz” dedi.

Bulgar milislerin Bulgar polisiyle ortak çalıştığını belirten gazetede yer alan habere göre, insan hakları kuruluşlarının milislerin mültecilere uyguladığı şiddete tepkisinin artması üzerine bugüne kadar sadece bir kişi hakkında işlem yapıldı. Gazete, diğer milis güçlerin ise Istranca Dağları'nda mülteci avını sürdüğünü bildirdi.

Fotoğraflar: Andreas Thelen / Bild