Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri için yurt dışı seçmenlerin oy verme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Yurt dışındaki seçmenlerin ilk oylarını 7 Haziran’da kullanacağını ifade eden Çavuşoğlu, vatandaşların demokratik haklarını sorunsuz kullanabilmeleri için seçmen kütüklerini kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. 

 

Çavuşoğlu, ismi bulunmayanlar için son tarihin 12 Mayıs olduğunu hatırlatırken, “Vatandaşlarımızın bir an önce www.ysk.gov.tr adresi üzerinden veya yine YSK tarafından vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olan Yurt dışı Seçmen Mobil Uygulaması üzerinden sorgulamalarını yapmaları önemli” dedi.

Seçmen kütüğünde isminize baktınız mı

60 ÜLKE, 123 TEMSİLCİLİK

Yurt dışında yaşayan vatandaşların 7 Haziran’dan 19 Haziran’a kadar 60 ülkedeki 123 temsilcilikte, ayrıca 36 gümrük kapısında 7-24 Haziran tarihleri arasında oylarını kullanabileceğini anımsatan Çavuşoğlu, ikameti yurt dışında olanların seçim süreci içerisinde Türkiye’deyse yurt dışına çıkış yapmaksızın 7-24 Haziran tarihleri arasında ilan edilen 36 gümrük kapısında oylarını kullanabileceklerini bildirdi.

Yurt dışındaki seçmene sandık şartı yok

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı seçmenlerin, oylarını istedikleri temsilcilikte kullanabileceklerini söyledi.

Yurt dışındaki seçmenlerin, kabul edilen Anayasa değişikliği ile diledikleri temsilciliklerde oylarını kullanabildiğini belirten Çavuşoğlu, 24 Haziran’da da bu uygulamanın devam edeceğini duyurdu:

“Yurt dışındaki vatandaşlar, farklı bir konsoloslukta kayıtlı olmalarına rağmen, oy verme gününde kendilerine en yakın buldukları veya istedikleri temsilcilikte oy kullanabilecek. Örneğin, seçmen kaydı Fransa’da bulunan bir vatandaşımız seçim günü Almanya’da ise oradaki herhangi bir temsilcilikte oyunu kullanabilecek.”