Brüksel Savcısı'nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi. Patlamaların ardından havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu.

Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika'nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıklarına göre, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.



Belçika Başbakanı Charles Michel "Korktuğumuz başımıza geldi" dedi ve bugünün Belçika için "karanlık bir gün" olduğunu söyledi. Vatandaşların her zamankinden daha sakin olmaları gerektiğini söyleyen Belçika Başbakanı dayanışma çağrısı yaptı: "Zor zamanlardan geçiyoruz, ancak bu zorlukları birlik olarak atlatmalıyız"

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada "terör alarm"ını en üst düzeye yükselttiklerini söyledi.

Belçika Zaventem Havalimanı’nın Twitter hesabından "havalimanına gelmeyin" çağrısı yapıldı. Brüksel ulaşım otoritesi de tüm metro sisteminin kapatıldığını açıklarken, Britanya ile anakara arasındaki demiryolunu işleten Euro Star da Brüksel'e seferlerin iptal edildiğini duyurdu.