Operasyonda en az 25 bavul dolusu, yüzlerce kilo kokain ele geçirildi. Uçaktaki bir ispanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri Yusuf Erişti'nin akıbetini sordu Cumartesi Anneleri Yusuf Erişti'nin akıbetini sordu

Operasyon yapılan Diyarbakırlı işadamı Şehmuz Özkan’a ait uçak, Özal döneminde satın alınmış ve 2016 yılında satılana kadar devlet büyükleri tarafından kullanılmıştı.

Brezilya basınında yer alan habere göre TC-GVA tescilli Gulfstream 4 tipi uçak 1 Ağustos günü sabah saat 07.30'da İzmin Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalandı.

Hangarda uçağa Gonzalez Valdes adında İspanyol bir yolcu bindikten sonra uçak havalandı ve yaklaşık 5 saatlik bir uçuşla güneydeki Sao Paulo kentindeki Ribeirao'daki Leite Lopes Havaalanı'na indi.  

Brezilya polisinin operasyonun ardından uçağın bagajındaki yaklaşık 25 bavul tek tek aprona dizildi. 

Brezilya polisi operasyonu saniye saniye kaydetti. Bu kayıtlarda bavullardan bir tanesinin kabinde İspanyol yolcu Gonzalez Valdes'in önüne açıldığı görülüyor. 

Sözcü'nün Brezilya basınından aktardığı habere göre, video kaydında Brezilya polisi önce Türk Kaptan Pilot V.D.'ye bavulu soruyor, ancak kaptan yolcuya ait kişisel bir bavul olduğunu söyleyince polis yolcuya yöneliyor. İspanyol yolcudan bavulu açmasını istiyor.

HIZLI KOKAİN TESTİ 

Brezilya polisi hemen orada bavuldaki toz üzerinde hızlı ve pratik bir test uygulamasıyla uyuşturucunun kokain olduğunu söylüyor.  

İspanyol yolcu Gonzalez Valdes ile Kaptan Pilot V.D., ikinci pilot, kabin memuru, teknisyenden oluşan toplam dört kişilik Türk mürettebat Brezilya polisi tarafından emniyete götürüldü. Gözaltına alınan ekibin sorgusu sürüyor. 

Operasyon yapılan uçağın uçuş planında bir sonraki durağının Brüksel olduğu oradan da ABD'ye gideceği belirtiliyor. Uçakta en az 25 bavul içindeki kokainin miktarı, Brezilya medyasına yansıyan Federal Polisi’nden edinilen bilgiye göre toplam 1304  kilogram olduğu belirtiliyor. 

Uçağın da Türkiye’de Şeyhmuz Özkan’ın sahibi olduğu Affan Holding bünyesinde bulunan “ACM Air” adında özel bir şirkete ait olduğu belirtildi.

ACM Air şirketinin CEO'sunun ise AKP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Özkan olduğu iddia edildi.