Yeşiller Partisi Bavyera eyaleti meclisinde partisinin "Aşırı sağ ve ırkçılık" konularından sorumlu Milletvekili Cemal Bozoğlu, düzenlediği basın konferansı aracılığı ile 2020 yılı raporunu paylaştı.

Bozoğlu açıklamasında ’2020 yılında da ne yazık ki ırkçı ve aşırı sağ suçlarda sayılar alarm veriyor." dedi.

Bozoğlu'nun 30 soru önergesine içişleri bakanlığının verdiği cevaplardan oluşan rapor, 2020 yılının sağ terör ve ırkçı saldırılar konusunda Bavyera Eyaleti için kapsamlı dökümünü yapıyor.

Bozoğlu: 2 yılda 13 insanı öldürdüler

Cemal Bozoğlu yaptığı açıklamada şu konulara değindi: ‘’2020 yılında da ne yazık ki ırkçı ve aşırı sağ suçlarda sayıların alarm veriyor. Şiddet içerikli saldırılar, hakaret, aşağılama ve yaralamaya yol açan saldırılarda ortalama yüzde yirmi oranında artış var. Sosyal medya üzerinden gerçekleşen nefret suçları bir 2019 yılına göre ikiye katlandı. Radikal sağ örgütlere katılımda yüzde 7,7 oranında artış görülüyor.

Almanya’da son iki yılda 13 insan sağcı terör saldırılarında hayatını kaybetti. Werner S. İsimli sağ terör yanlısı kişinin çevresinde toplanan 12 kişilik bir grup Camilere, Sinagoglara ve tanınmış siyasetçilere yönelik saldırı hazırlığı içindeyken yakalandı. Gene FKD (Feuer Krieg Division) örgütüne mensup bir kişi saldırı hazırlığı yaparken yakalandı. 3. Weg isimli aşırı sağ partisi aktivisti Susanne G. İsimli bir kadın içinde mermi bulunan tanınmış kişi, kurumlara ve camilere gönderdiği tehdit mektuplarından sonra mühimmat temin ederken yakalandı ve bu kişinin cezaevinde bulunan iki NSU’lu ile iletişim içinde olduğu tespit edildi. 95 hüküm giymiş ve şiddete bulaşmış aşırı sağcı kaçak durumunda. NSU kaçak aşırı sağcıların nasıl bir tehdit oluşturduğunu göstermişti. AfD partisi şiddet yanlısı aşırı sağın parlamento ayağı rolünü üstlenmiş durumda. Aşırı sağda illegal yollardan silahlanma üç değişik polis baskınında ortaya çıktı. Bütün bu gelişmeler alarm veriyor.

İçişleri Bakanı 2020 istihbarat raporunu açıklarken geçen yıldan farklı olarak eski söyleme geri dönerek sağ ve sol ve İslamcı terörü aynı kefeye koydu. Bu büyük bir hatadır. Radikalizm ve Terör şubesi (ZET) in yaptığı açıklamada 408 soruşturmanın 186 sı aşırı sağ, 63 İslamcı ve sadece 18 soruşturma aşırı sola yönelik. Almanya’nın iç güvenliği konusunda en büyük tehdit aşırı sağcı şiddet odaklarından gelmektedir. Bu durum ciddiye alınmak ve bütün kararlılıkla güvenlik kurumları ile üzerine gidilmek zorunda.

Irkçı saldırıya uğrayanlar korunmalı ve kurumsal destek verilmeli. Bunun yanında ırkçılıkla mücadele dokümantasyon merkezi kurulmalı, yapılan ırkçı saldırılara ilişkin bilgiler toplanmalı ve buna bağlı olarak önlemler geliştirilmeli.’’

Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar