Bir Alman vatandaşı ise yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle Türkiye’yi terk edemiyor.

Köln’de ikamet eden 60 yaşındaki Alman vatandaşı Bekir Topgider "terör” suçlaması ile 12 Kasım'dan bu yana cezaevinde bulunuyor. Topgider'in avukatı Hasan Dağtekin, Alman haber ajansı dpa’ya  müvekkilinin, Türkiye'de yaşayan ailesini ziyarete geldiği sırada tutuklandığını söyledi. Avukat Dağtekin, Topgider’in “terör propagandası yapmak” ve “silahlı terör örgütüne üyelik”le suçlandığı belirtti.

Dağtekin, müvekkiline yöneltilen suçlamalar arasında 2009 yılında yapılmış olan bazı Facebook paylaşımlarının da bulunduğunu söyledi. 

ERDOĞAN’A HAKARET SUÇLAMASI

Alman basınında yer alan haberlere göre 3 Ekim'de gözaltına alınan Alman vatandaşı Nebahat Yıldırım hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı bulunuyor. Alman haber ajansı dpa’ya konuşan Yıldırım’ın eşi, 58 yaşındaki Alman vatandaşı hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmeden önce eşinin sekiz gün gözaltında tutulduğunu söyledi.

Hamburg'da ikamet eden Yıldırım’ın avukatı Abdülmenaf Kıran, müvekkiline "terör propagandası” ve "Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarının yöneltildiğini, ancak Yıldırım’ın bu iddiaları reddetiğini söyledi.

SÜHEYLA KAPLAN