Süheyla Kaplan

Alman Bild gazetesi, 2014 tarihinde hazırlanan gizli rapora göre MİT'in hükümeti IŞİD konusunda alarma geçmesi konusunda da uyarıda bulunduğu ifade ediliyor.
 

'İŞİD ÇOCUKLARA TECAVÜZ EDİYOR'

 
Raporda neler yer alıyor:
 
-         Örgütün işgal ve katliamlarına destek sağlamak için genç ve çocukların IŞİD'e zorla nasıl katıldıkları yer alıyor. Geçen yıl ( 2014 yılı) haziran ayında Mardin'de sekiz ailenin çocuklarının IŞİD'e katılmasıyla başladı. 13 ila 17 yaş arasındaki çocuklara tecavüz edip cep telefonuna çeken IŞİD'e mensubu teröristler, sonrasında çektikleri görüntülerle çocukların ailelerine şantaj yaptı. Ailelerden 3000 dolar alan IŞİD militanları, çocuklara dört haftalık savaş eğitimi verdikten sonra Suriye'ye götürdü.
 
-         IŞİD militanları farklı ülkelerden Suriye'ye Türkiye üzerinden gidiyor. Günde farklı ülkelerden yaklaşık 50 IŞİD militanı Gaziantep havaalanından Suriye'ye geçiyor hatta servis otobüsleriyle Hatay üzerinden Suriye sınırına götürülüyor.
 
-         Sınırda polis ve güvenlik memurları militanların Suriye'ye geçmesine göz yumuyor. ' IŞİD önemli transit bölge Gaziantep ve Kilis'i kontrol altına aldı. Sınırda 10 Suriyeli ve 45 Uygur vatandaşı geçmek isterken durduruldu. Pasaport kontrolünden sonra İŞİD militanları polis şefleri ile telefon görüşmesinden sonra yollarına devam etmekteler.
 
-         - Yaralı IŞİD militanları Reyhanlı'daki hastanelerde tedavi edilmekte.
 
-         Yeni katılımcı bulmak için tecavüz, kafa kesilmekte. Bunun için sık sık caddelerde bağış kampanyası düzenlenmekte.
 
-         IŞİD militanları twitter ve facebook üzerinden örgütlenmekte. İnternet adresi daha çok Gaziantep kaynaklı. Resmi olarak dernek adı altında faaliyet göstermekteler.MİT raporuna gçre İŞİD interneti ve sosyal medyayı çok aktif biçimde kullanıyor. Eğer onlardan bir kişinin sayfasını sosyal medyada beğenirsen, o kişiyle kontağa geçiliyor.
 
-         Birçok şehirde silah cephaleri var. Ankara, Adıyaman, Eskişehir, İzmir, Konya, Urfa ve Hatay'da silah depoları var. 
 
Rapora ayrıca şöyle denildi: '' Eğer IŞİD Lideri Bağdadi, Türkiye'de cihad ilan ettiğinde, bunlarla suikastlar gerçekleştirilecek'.
 
Aşağıda IŞİD'in adam kaçakcılarının kaçış güzergahları: