Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Portekiz'in RTP televizyonuna bir röportaj verdi. ABD'deki başkanlık seçiminden, ülkesindeki son duruma kadar geniş bir röportaj veren Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sert sözlerle yüklendi.

"SURİYE'DEKİ DURUM TÜM DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR"

Hükümetinin temel görevinin teröristlerle mücadele olduğunu söyleyen Esad, Halep'te sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığını söyledi. Suriye'deki durumun tüm dünyayı tehdit ettiğini söyleyen Esad, Rusya ve İran'ın ülkesini desteklemesinin önemli bir nokta olduğunu dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER

Portekiz televizyonu, Esad'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu'nu da sordu. TSK'nin Suriye'de bulunmasının 'sınırı aşmak' olduğunu öne süren Esad, Erdoğan için "Tamamen hasta bir adamdan söz ediyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın günümüzde değil, Osmanlı döneminde yaşadığını söyleyen Esad, "tam anlamıyla megalomanyak bir başkandan söz ediyoruz" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE ORDUSU DEĞİL, ERDOĞAN ORDUSU"

Suriye'de "teröristlere karşı savaşmanın" anlamının "Erdoğan ordusuna karşı savaşmak" olduğunu söyleyen Esad, "Türkiye ordusu değil, Erdoğan ordusu diyorum" dedi.

TRUMP'IN SÖZLERİNE YANIT

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, militanlara karşı savaşta yeni ABD Başkanı Donald Trump'la müttefik olabileceğini söyledi. Esad, "Rusya, İran ve ABD'yle militanlara karşı müttefik olabilirim" dedi. Trump'ın militanlarla savaşma sözünün ümit verici olduğunu belirten Esad, "Trump sözünü tutacak mı?" sorusuna "Bekleyip göreceğiz" yanıtını verdi.