Almanya'nın tüm eyaletlerinde, onlarca şehirde gerçekleşen protestolarda binlerce kişi "Filistin halkıyla dayanışma" şeklinde sloganlar attı.

15 MAYIS YAS GÜNÜ İLAN EDİLDİ

14 Mayıs 1948’de, İsrail’in Filistin topraklarını da işgal ederek, İsrail Devletini resmileştirmesiyle birlikte; yaklaşık 800.000 Filistinli topraklarından sürülür.

Ve Filistinliler 15 Mayıs’ı bir yas günü; “NAKBA” ilan ederler.

Bu Mayıs ayında da İsrail’in Filistin Halkı’na yönelik saldırıları; bir çok ülkede ve Almanya’nın bir çok şehrinde protesto edildi. Yoğun katılımın gözlendiği miting ve yürüyüşlerde Filistin Halkı’yla dayanışma içerisinde olunduğu, İsrail’in saldırılarının kınandığı duyuruldu.  Başta ABD ve AB olmak üzere hemen çoğu ülkenin, bu sahneye seyirci kalması kınandı.

TÜDAY: Rassistischer Angriff in Belgien /Irkçı Saldırı TÜDAY: Rassistischer Angriff in Belgien /Irkçı Saldırı

Paris, Berlin gibi büyük şehirlerde polis müdahalesi gerçekleşti.

Öte yandan gösterilerde İsrail saldırılarının yanısıra Güney Kürdistan ve Suriye sınırında gerçekleştirilen işgal saldırıları da protesto edildi.

Başta Frankfurt, Berlin ve diğer bazı şehirlerde binlerce kişilik bir protesto gerçekleştirilmesi üzerine, Alman Bulvar gazeteleri tekrar; “100 kişi sınırlaması ne zaman uygulamaya girecek” sorusunu ve “antisiyonizm-siyonizm” politik tartışmalarını merkeze oturttu.