Sol grupların düzenlediği eylemde gerekli önlemleri alan organizatörler, Korona inkarcılarının ve aşırı sağcıların da eyleme sızmasını engelledi.

Berlin'de bir araya gelen 500'den fazla eylemci, Wedding'den Mitte'ye "Daha iyi bir yarın için" sloganıyla yürüyüş düzenledi. Göstericilerin taşıdıkları pankartta "Korona bir virüs, kapitalizm salgındır" yazısı dikkat çekti.

Berlin Nettelbeckplatz'da açılış konuşmalarıyla başlayan mitingde, federal hükümetin kriz yönetimini eleştiren bir sözcü, "Kapitalizmin krize bir cevabı yok, sadece kapitalizmi şiddetlendiriyor" diyerek tepkisini dile getirdi. Anti-faşist grupların eyleminde organizatörler, gösteriyi komplodan uzak tutmak ve Korona önlemlerine yönelik sol görüşlü eleştiriler getirmek için düzenlediklerini belirttiler.

Protestolarda eylemcilerin tamamına yakınının maske takdığı ve sosyal mesafe kurallarına uyduğu dikkatlerden kaçmazken, sosyal mesafenin korunması için parke taşları da boyandı. İsmini açıklamak istemeyen bir eylemci, "Büyük şirketler kıçında para patlatırken neden hasta ve yaşlı bakımı yapanlar için ikramiye ödemesi yok?" diyerek tepkisini dile getirdi. Öte yandan organizatörler, aşırı sağcıların eyleme katılmaması için de gerekli önlemleri alarak, gösterinin provoke edilmesini engellediler. Organizatörler ayrıca Korona inkarcılarının da hoş karşılanmadığını açıkça belirterek mitingde uyarı broşürleri dağıttı.