İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen Twitter hesabından anma törenlerine ilişkin paylaşımlarının ardından hakkında gözaltı kararı alınan yönetmen Mustafa Altıoklar ‘Toteliter rejim Türkiye’de bugün gerçekleşiyor’ dedi.

Almanya’da bulunan Altıoklar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği karar ile ilgili olarak şunları söyledi: ‘Eleştiriye kapalı bir toplum haline geldik. Herkesin aynı düşündüğü tek tip bir toplum yapısı isteniyor. Yıllardan beri uyardığımız bir totaliter rejim bugün Türkiye’de gerçekleşiyor. Hukukun askıya alındığı bir toplumda gözaltı kararı beni şaşırtmadı’ dedi.

Türkiye’nin geleceği ile ilgili endişeli olduğunu da ifade eden Altıoklar ‘Tek tip elbiseler giydirmek isteniyor. Bütün bunlar kötüye gidişatın  bir işareti. Oysa Türkiye’nin yarısından fazlası bu hükümeti istemiyor. Kırk milyon insana bu tek tip kıyafetler nasıl giydirilecek? .Umarım Türkiye bu süreci kazasız belasız en kısa sürede atlatır’ şeklinde konuştu.

Süheyla Kaplan/ Almanya