Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, Hannover Belediyesi adına kamuoyuna yapılan açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi.

Hannover Belediyesi’nin çalışanlara yönelik yazısında "Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu seyahat uyarısı bulunan ülkelere ziyaret sırasında enfeksiyon kapılması görev ihlali olacaktır“ uyarısı yapılmıştı. Bu uyarı birçok çevre tarafından işten çıkarma tehtidi olarak algılanmış ve AKP yanlısı çevrelerce Belit Onay aleyhine bir kampanya şekline dönüştürülmüştü.

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, HAZ gazetesine (Hannoversche Allgemeine Zeitung) verdiği demeçte, bazı Türk gazetelerinde yer bulan haberlerin doğru olmadığını ifade etti. 

Belit Onay, Belediye adına yapılan tartışmalı kararın kendisine sosyal medya aracılığıyla ulaştığını ifade ederek şunları kaydetti. "Ben bu yazıyı daha önce görmedim. Belediye'de bir alt birimin hazırladığı yazı. Oradaki çalışanların yaz tatili soruları üzerine onları bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış. Yazının içeriği hukuki çerçevede doğrudur, ama sert bir üslup kullanılmış. Ben hemen müdahale ettim ve yazı daha net biçimde yeniden düzenlendi. Yazının hukuki çerçevesi doğru ve bu çerçeveyi biz belirlemiyoruz. Federal ve eyalet hükümetleri düzenliyor. Biz de belediye olarak alınan kararları birebir uygulamakla yükümlüyüz.”