Ailesinin Almanya'da olması Bayram İnan'ın da 1973 yılında göçmenlik koşullarına adım atmasına vesile olur.

Üç çocuklu ve eski SPD üyesi İnan, 47 ayrı ülkeden göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Wilhelmsburg semtinde yaşıyor. İlçede kendisini değişik uluslardan herkes tanıyor. Birçoğu onu yardımsever ve işbitici davrnanışından dolayı daha şimdiden milletvekili olarak tanımlıyor.

FOLKLOR ÖĞRETMENLİĞİ'NDEN MAKİNE MÜHENDİSTLİĞİ'NE GİDEN YOL



Bayram İnan işçi olarak gelmiş ve azmini elden bırakmayarak yüksek öğrenimine devam etmiş. Yeşil aday, Makine Mühendisi olarak bir kamu teşebbüsünde görevli. İstanbul Folklor Akademi'sinde iki yıl eğitim almış İnan, gençlik yıllarında Hamburg'un birçok semtinde ve sivil toplum örgütünde halk oyunları öğretmenliği yapmış. Öte yandan Türk Halk Müziği sevdalısı olduğunu ifade eden İnan, aynı zamanda Karate Antrenörlüğü de yapmış. İnan, sporun etkisiyle yaşından daha genç görünüyor. Yarınki eyalet seçim sonuçlarından olası bir SPD-Yeşiller koalisyon hükümeti çıkarsa ve Bayram İnan'da vekil olarak seçilirse hangi görevde bulunmak istersiniz sorumuza, şehir planlamacısı olmak isterim cevabını verdi.

ALMANYA'DA YAŞAYIP, SADECE TÜRKİYE POLİTİKASINI DÜŞÜNMEK YANLIŞTIR



Bir yandan cami dernekleri için koşuştururken, öte yandan Alevi Toplumu'nun sorunlarını çözmek için bürokraside görüşmediği yetkilinin kalmadığına yer veriyor. Almanya'da yaşayıp Türkiye politikasına adapte olmuş, buradaki siyasi yaşamdan oldukça uzak çevre ve kişileri anlamakta zorluk çektiğini ifade ediyor. Almanya'da yaşayıp siyasi gelişmelere uzak duranların uyumdan söz etmeye ne kadar hakları vardır bilemiyorum eleştirisi yapıyor. Tecrübeli politikacı İnan,ikamet ettiği ilçenin Belediye Başkanı'nın ismini dahi bilmeyenlerin, Türkiye'deki herhangi bir köy muhtarının bile adını telafuz etmelerine anlam veremiyorum dedi.

MÜSLÜMAN MEZARLIĞI GERÇEKLEŞTİ SIRA HARBURG CEMEVİ BİNASINDA



Bayram İnan ismiyle bütünleşmiş somut bir projeden söz edebilir misiniz sorumuza, tabii ki cavabını veren Yeşil aday; şunları ifade etti: "Senelerdir yaşadığım Wilhelmsburg semtinde hemen hergün bir göçmenin yaşamını kaybettiğine şahit oluyoruz. Gelen yoğun talepler üzerine, bölgede bir müslüman mezarlığına ihtiyaç duyulduğunu öğrendim. Bu konuda çok mücadele verdim. Sonuçta 2004 yılında SPD üyesi iken bunu kişisel çabalarımla başardım. Bugün sorun ve talepler daha da farklılaştı. Cenazelerin geleneklere uygun olarak kefenlenmesi acil bir ihtiyaçtır. Yani cenazenin dini usullere göre yıkanması için tam teşekküllü bir yere ihtiyaç vardır. Bunun için çeşitli kereler Hamburg-Merkez ilçe Belediyesi'ne başvurular yaptım.

En son yazılı cevap istedim. Belediye masrafın 150 bin avro olacağını ifade ederek talebimizi reddetti. Aslında gereken parayı kendimiz de toplarız dememize rağmen konu halen sürüncemde bırakıldı. Buna benzer bir başka konu ise Harburg'daki Alevi Cemevi için uygun bir yer isteği var. Hamburg'da Alevi Toplumu ile Müslüman kurumlar arasında bir devlet anlaşması yapıldı. Bunun gerekleri yerine getirilmelidir. Alevi kardeşlerimize ihtiyaçlarına uygun bir yerin verilmesi için çaba sarfediyorum. Seçilirsem bu çabalarım daha düzenli ve anlamlı olarak davam edecektir"
dedi.