Partisinin Yalova il kongresinde konuşan Bakan Faruk Çelik, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımıyla ilgili aldığı kararın özgürlüğe vurulan bir pranga olduğunu söyledi. Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anayasa Mahkemesi kaldırsa da Fransa için bu kara bir lekedir, kaldırmasa da Fransa için bu bir kara lekedir. Çünkü aldıkları kararlar bir prangadır, özgürlüğe vurulmuş olan bir prangadır. Ve bizim şanlı tarihimizi, şanlı ecdadımızı Sarkozy’nin kirli eli hiçbir zaman kirletemeyecektir. Adam, istismarda istikbal arıyor. İstismar ederek 2-3 tane oy fazla alabilir miyim diye onun mücadelesini veriyor. Daha bir yıl önce Fransa’da yaşayan Romanları Fransa’nın dışına süren adamdır Sarkozy. Romanlar insan değil mi ? Bizim ülkemizde yok mu? Balkanlarda yok mu? Onların da kalbi var, onların da beyni var. Ama onları Fransa’nın dışına çıkarmak için ne büyük mücadeleler verdi. Nerede insan hakları, nerede Avrupa değerleri, nerede Sarkozy, nerede Fransa. Fransa’yı orta çağ karanlığından çıkarıp bugünlere taşıyan Fransız düşünürler nerede Sarkozy nerede?"

"4.5 MİLYON VATANDAŞIMIZ İŞ SAHİBİ OLDU"

Konuşmasında, Türkiye’de krizin olmadığını, dünyada küresel bir krizin olduğunu belirten Bakan Çelik, “2009, 2010 ve 2011 yıllarında 4 milyon 500 bin vatandaşımız iş sahibi oldu. Bunu dünya krizle boğuşurken yaptık. Şimdi Dünya Bankası çıkmış açıklıyor. Ey dünya milleti sizlere sesleniyorum. Küresel ekonomi 3,6 büyüyecek idi. Ama şu gidişata bakıyoruz 3.6 büyümeyecek. 2.5 büyüyecek. Yani büyüme düşecek. Ey Avrupa Birliği ülkeleri. Siz 1.8 büyüyecektiniz. Ama büyüyemeyeceksiniz 2012’de. Eksi 0,3 olacak sizin büyümeniz. 'Negatife geçiyorsunuz' diyor" dedi.

Buna karşılık yüzde 9.6 büyüyen bir Türkiye ekonomisi olduğunu belirten Çelik, "Bütün uluslararası toplantılara katıldığımız zaman sizlerin de görmenizi isterim. İnsanın göğsü kabarıyor, yüreği doluyor" şeklinde konuştu.

Ülkede en büyük sıkıntının muhalefet partilerinin kendini dizayn edememesi olduğunu öne süren Bakan Çelik, muhalefete eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Onların en iyi bildiği şey biliyorsunuz kurultay. İşte şimdi kurultay yine geldi. Ama bu sefer farklı kurultay yapıyorlar. Şimdi o bir kurultay yetmiyormuş. İki gün içerisinde iki tane kurultay yapacaklar. Öğrendikleri ve bildikleri konu bu. Türkiye’yi de buraya sürüklemeye çalışıyorlar. Türkiye’nin zamana ihtiyacı var. Sizin kendi iç dünyanızda yaşadıklarınızı Türkiye’ye taşıyacak olursak Türkiye de sizin konumunuza düşer. Hasta ülke haline getirirsiniz. Hasta parti, hasta ülke olur. Buna hakkınız var mı? Biz ‘çalışalım’ diyoruz. Sağ olsun ana muhalefet ‘biz yatalım’ diyor."

"İNTİBAK YASASI BİR AY İÇERSİNDE MECLİS'TEN GEÇECEK"

Bakan Çelik yaptığı konuşmada emeklilere intibak yasasının bir ay içinde Meclis'ten geçeceğini söyledi. Emeklilerimize intibak yasasını Meclis'e gönderdiklerini anlatan Çelik, "Yaklaşık 2 milyon SSK emeklisiyle 12 bin Bağ- Kur emeklisinin yararlanacağı intibak yasası düzenlemesi bir ay içinde Meclis'ten inşallah geçecek" dedi. Çelik, şunları söyledi:

"Verdiğimiz sözü bir yıl dolmadan emeklilerimize karşı yerine getiren bir iktidar ve sorumlu bir bakan olarak herhalde mutluluğumu siz de anlarsınız. 10 liradan 322 liraya kadar maaşlara yansımalar olacak. Biz biliyorsunuz nemaları ödedik. 14 katrilyon nema, 7 buçuk katrilyon KEY ve şimdi de geçmiş o sorumsuzca icraatta bulunan iktidarların aynı gün, aynı prim yatırmalarına rağmen emekli maaşlarındaki farklılaşmayı da gidermeye dönük intibak düzenlemesini de yapmak bize düştü" dedi.

Genel sağlık sigortasıyla ilgili de bilgi veren Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu ile irtibatı olmayan 1 milyon 700 bin kişinin gelir testi yaptırması gerektiğini söyledi. Bakan Çelik, “1 Ocak 2012’den itibaren 74 milyon vatandaşımız genel sağlık sigortası kapsamına girdi. Bütün vatandaşlarımız şu anda genel sağlık sigortası kapsamında. 30 yıldır, 40 yıldır bilim adamları, sağlık uzmanları, bütün çevreler ‘Türkiye bir genel sağlık sigortasına geçse’ diyorlardı. 1 Ocak itibariyle 74 milyon vatandaşımızın tamamı genel sağlık sigortası kapsamına girmiş bulunuyor. Buradan ifade ediyorum sosyal güvenlik kurumuyla irtibatı olmayan 1 milyon 700 bin kişi gidip gelir testi yapmak durumundadır. Bütün vatandaşlarımız ya devlet tarafından üstlenilen sağlık hizmeti, ya ödediği primden dolayı sağlık hizmeti alacak ve hiç kimse genel sağlık sigortası kapsamı dışında kalmayacak" diye konuştu.