Necati ABAY

Avusturya’da Yeşiller Partisi’nde milletvekilliği de yapmış olan Berivan Aslan’ı öldürmekle görevlendirilen MİT ajanı Feyyaz Ö’nün Avusturya istihbaratına yaptığı itiraflarda Aslan’a yönelik suikast planı da ortaya çıktı.

zackzack.at internet sitesinde yer alan habere göre, İtalyan pasaportu olan Feyyaz Ö. bir süredir Avusturya’da Aslan’ı takip ettiğini ifadelerinde söylerken, suikast ile ilgili bilgileri Sırbistan’daki başka bir MİT ajanı tarafından aldığını söyledi.

BERİVAN ASLAN’A SUİKAST İÇİN MİT’DEN EMİR BEKLİYORMUŞ

Bir süredir Viyana’da bir otelde ikamet eden Feyyaz Ö. Berivan Aslan’a suikast yapmak için emir beklediğini itiraflarında belirtti.

Ö. itiraflarında Berivan Aslanı öldürerek muhalif Kürt siyasetçilere bir mesaj verilmek istendiğini söyledi.

Feyyaz Ö.’nün daha önce de Amerika ile birlikte çalışan Metin Topuz’u 2017 yılında FETÖ üyeliği iddiası ile tutuklatan kişi olduğu biliniyor.

Feyyaz Ö. verdiği ifadelerde MİT’in Avusturya’da başka suikastlar de planladığını, listede Peter Pilz, Andreas Schieder’in de bulunduğunu, bu yöntemle Avusturya’da kaos yaratmak istediğini belirtti.

Berivan Aslan Viyana’da azınlıklar, inanç özgürlükleri, kadın mücadelesi konusunda aktif siyaset yapan Viyana eyalet seçimlerinde yeşiller partisinden aday olan Kürt muhalif bir siyasetçi. Açıklamaları ve milletvekilliği döneminde AKP-MHP hükümetine muhalif çalışmaları ile de hem Türkiye’deki hem de Avusturya’daki ırkçı ve milliyetçi güruhların hedefinde olan bir siyasetçi.

Kaynak: https://zackzack.at/2020/09/23/anschlaege-sollen-wien-ins-chaos-stuerzen-erdogan-terrorist-packt-aus/