Onlarca anti-faşist sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleşen gösteriye binlerce kişi katıldı. Göstericiler Viyana Üniversitesi önünde saat 17’de toplanarak, tarihi Stephan Meydanı'na kadar yürüdüler. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlenen gösteride 2 bin 700 polis görev yaptı. 

Anti-faşist göstericiler aşırı sağcı, Avusturya Özgürlükçüler Partisi'nin (FPÖ) düzenlediği balonun, Cumhurbaşkanlığına ait Hofburg Sarayı'nda yapılmasına tepki gösterdiler. Polisin, tarihi Stephan Meydanı'na kadar yürümelerine izin verdiği göstericileri balonun yapıldığı Hofburg Sarayı'na yaklaştırılmadı. Göstericiler ellerinde, "Hofburg'ta Nazilere hayır",  "Mülteciler hoş geldiniz", "Hofburg'ta FPÖ balosunu engelle" ve "Faşistler dışarı" şeklinde slogan atarak balonun yapıldığı bölgeye doğru polis eşliğinde yürüdüler.

İÇİŞLERİ BAKANINA SERT ELEŞTİRİ

Avusturya  Polis sözcüsü Johann Golob, ’’gösterinin barışçıl bir şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi. Tarihi Stephan Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşmacılar, bu eylemin yalnız bir baloya karşı olmadığını, ülkede gittikçe artan ve kanıksanmaya başlanan aşırı sağ, yabancı karşıtı ve faşist söylemlere yönelik olduğunu söylediler. İçişleri bakanı Wolfgang Sobotka'ya ve hükümete eleştiride bulunarak, ’’gösteri yapma hakkının kısıtlanması talebinden endişe duyuyoruz. Böylece bizi korkutmaya çalışıyorlar" denildi.

Federal Başbakan Christian Kern de (SPÖ) eleştirildi. SOS sivil toplum örgütü sözcüsü Alexander Pollak, aşırı sağcıların Hofburg'ta balo düzenlemelerini sert dille eleştirerek hükümete, "Irkçılığı teşvik etmeyi bırakın" şeklinde tepki gösterdi. Viyana’da, 2 bin 700 polisin görevlendirildiği ve herhangi bir gerginlik yaşanmadığı 3 saat süren gösteriler olaysız sona erdi.