Meta'da yeni ayar: 'Siyasi içerikleri kısıtlama' seçeneği Meta'da yeni ayar: 'Siyasi içerikleri kısıtlama' seçeneği

Amerika Birleşik Devletleri’nin, "para transferi dolandırıcılığı" ve "kara para aklama" suçları nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkardığı ve 19 Haziran’da Avusturya’da gözaltına alınan, SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili avukatı Murat Volkan Ülger tarafından Twitter’den bir açıklama yapıldı.

Ülger'in iddiasına göre, Wels Mahkemesi  Avusturya’da önce gözaltına alınan, daha sonra da hakkında geçici tutukluluk kararı verilen ve Türkiye’nin de iadesi için başvuru yaptığı Korkmaz'ın Türkiye'ye iadesine hükmetti.

Öte yandan Korkmaz’ın avukatı Ülger, mahkemenin, ABD'nin iade talebiyle  ilgili incelemesinin hala sürdüğünü, nihai kararın da ABD’nin başvurusuna ilişkin hüküm sonrası verileceğini belirtti. ABD'nin iade talebinin de kabul edilmesi halinde ise Korkmaz'ın hangi ülkeye iade edileceği yönünde kesin kararı Avusturya Adalet Bakanlığı'nın vereceğini söyleyen Ülger, sorumlu Wels Mahkemesi'nin her iki ülkenin iade taleplerini ayrı ayrı değerlendirdiğini, ABD'nin iade talebinin reddi halinde Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edileceğini kaydetti.

Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Ülger, Avusturya’da tutulduğu sürece müvekkilinin sadece ailesi ve avukatlarıyla görüştüğünü, bütün ziyaretçilerin, ziyaret saatlerinin ve süresinin de kayıt altına alındığını belirterek, müvekkilinin söz konusu kişiler dışında "esrarengiz" kişilerce ziyaret edildiği yönünde basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını da belirtti.

Gazeteciler hakkında suç duyurusu

Deutsche  Welle'nin haberine göre Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Ülger, müvekkili hakkında ABD ve Türkiye bağlantılı iddialar nedeniyle çok sayıda haber yapıldığı, ancak bunların çoğunun "eksik, yanlış ve yanıltıcı" olduğunu iddia etti. İlaveten müvekkilinin aleyhinde olan söz konusu haberlerde, masumiyet karinesine aykırılık teşkil etmesi dışında hakaretler içeren ifadelere de yer verildiğini savundu. Avukat Ülger, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gazeteciler Uğur Dündar, Miyase İlknur, Bahadır Özgür ve Dilek Güngör hakkında, suç duyurusunda bulunduklarını da ifade etti.