'BIJİ ERDOĞAN' DİYE SLOGAN ATTI

Hamburg'da "Biz seçimimizi yaptık, Erdoğan'ın saltanatına son" konuşmalarıyla başlayan mitingi, Birleşik Haziran Hareketi, HDP Hamburg ve Demokratik Güç Birliği bileşenleri ortaklaşa düzenledi. Gösteriye bir grup CHP'li de destek verdi. Gösteri sırasında Sternschanze semtinde "Bıji Erdoğan" diye slogan atan bır kadın, kitlenin alkışları ve sloganlarıyla protesto edildi. Yürüyüş komitesi kitlenin provakasyona gelmemesi için anında müdahalede bulundu.



Almanya’nın Hamburg kentinde önceki gün Diyarbakır'da gerçekleştirilen bombalı saldırıları protesto etmek için bir yürüyüş düzenlendi. Mitingte
"Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “HDP halktır, halk biziz”, “HDP meclise”, “Şehit namırın” ile "Katil Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız” sloganları haykırıldı.



'KANLI OLAYLARIN SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİ'
 

Göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona'daki tren istasyonu karşısında yapılan mitingte, Birleşik Haziran Hareketi Meclisi adına Kadriye Baksi tarafından Gezi direnişinin yıldönümü vesilesiyle bir konuşma yapıldı. Türkiye’deki günden güne artan kanlı olayların ve toplumdaki kutuplaşmanın baş sorumlusu olarak AKP hükümeti gösterildi. "Türkiye ve Ortadoğu halklarının baş belası ve sokaklardaki kanlı provakasyon bilançosunun sorumlusu katliamcı AKP faşizmidir" denildi.



Erdoğan rejiminin iktidarı kaybetme korkusuyla yurdun her yanında meydana gelen şiddet olaylarında toplumu düşman kutuplar haline getirdiği kaydedildi."Erdoğan biz seçimimizi yaptık, seni başkan yaptırmayacağız" ve "Erdoğan'ın saltanatına son" içerikli konuşma sloganlarla desteklendi. Hamburglu şair Hüseyin Ertuğrul'un Ahmed Arif"ten okuduğu "Uy Havar" şiiri kitleyi bir süre sessizliğe boğdu.  


Şair Hüseyin Ertuğrul                            BDP eski milletvekili Sevahir Bayındır

HDP Hamburg adına Yavuz Fersoğlu ve Demokratik Güç Birliği yetkilisi Abidin Ertaş ile Avukat Mahmut Erdem'in almanca ve türkçe olarak yaptıkları konuşmalarda, 7 Haziran'da (bugün) yapılacak seçimlerde HDP'ye oy verilmesinin önemine dikkat çekildi. 2011 yılında polis saldırısı sonucu yaralanan BDP Şırnak eski milletvekili Sevahir Bayındır'ın kürtçe olarak yaptığı konuşma kitle tarafından yoğun alkışlandı.



Duygusal bir anlamada konuşma yapan Bayındır, "Türk, Kürt, Süryani, Ermeni demeden, alevi, sünni, inanan veya ateist ayrımı yapmadan Türkiye ve Kürdistan kökenlilerin bir yol ayrımında olduğuna değindi.



HDP' YE OY VERİN ÇEĞRISI YAPILDI

Konuşmalarda "AKP Hükümeti HDP’nin barajı aşıp parlamentoda temsil edilmesini engellemek için provokasyonlara başvurmaktadır. Ancak Kürt halkı daha öncede olduğu gibi bu katliam politikalarını boşa çıkaracaktır. Seçimlerde halkımızı AKP’nin planlarını bozma ve provokasyonlarını boşa çıkarma ve oylarını HDP’ye vermeleri çağırıyoruz" denildi.



Hamburg Sol Parti eyalet Milletvekili Martin Dolzer ise, Almanya'daki CDU/CSU-SPD koalisyon hükümetinin Türkiye devletinin karşısındaki tutumunu ‘utanç verici’ olarak nitelendirdi.

KONSOLOSLUK ÖNÜNDE YOĞUN POLİS ÖNLEMİ

Yürüyüş TC konsolosluğun önünde düzenlenen mitingle son buldu. Konsolosluk çevresinde olağanüstü polis önlemlerinin alınması dikkat çekti.