Hamburg / 19 Aralık cumartesi günü Hamburg Merkez Tren Garı karşısında başlayan ve Hamburg Başkonsolosluğu önüne siyah çelen bırakılarak olaysız bitirilen yürüyüşe, yüzlerce katılımcı Almanca ve Türkçe taşınan pankartlarla katılarak destek verdi.

Yürüyüş güzergahı boyunca yapılan konuşmalarda, Türkiye'de kürt halkına karşı devlet terörü ve açık bir savaş yürütüldüğü ifade edildi. AB'nin 'Mülteci krizi'ni kapısından uzak tutmak için Türkiye ile yaptığı anlaşmayla, muhalif kesimlere yönelik tüm anti demokratik uygulamalara, Erdoğan hükümetinin Kürtlere yönelik yürüttüğü savaşa göz yumarak suç ortaklığı yaptığı belirtildi.


Frankfurt / Almanya’nın Frankfurt kentinde de Merkez Tren Garı önünde başlayan yürüyüşte binler “AKP, döktüğün kanda boğulacaksın” şiarıyla bir yürüyüş düzenledi. Saygı duruşu ile başlayan yürüyüşe, Frankfurt, Giessen, Darmstadt, Mainz, Mannheim, Hanau ve Fulda’dan katılımlar oldu. 'Kürt halkına yönelik katliamı lanetliyoruz' şeklinde Almanca ve Türkçe pankartlar taşındı. TSK operasyonlarında katledilenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde sık sık, “AKP Kürdistan sana mezar olacak”, “AKP, döktüğün kanda boğulacaksın”, sloganları eşliğinde sürdürülen gösteri Alte Oper meydanında sone erdi.



Braunschweig /
Almanya’nın Braunschweig kentinde düzenlenen yürüyüşe Hildesheim, Peine, Salzgitter/Lebenstedt, Gihfhorn, Braunschweig çevresinde yaşayan kitle katıldı.

Schlosplatz’da bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan ve aralarında DİDF, Yeniden Sosyalist Partisi üyelerinin de olduğu miting “Çerxa Şoreşe” marşının okunması ile sona erdi.

Norveç / Başkenti Oslo’da Tren İstasyonu önünde bir araya gelen kitle kentin en işlek caddesi olan Karl Johan caddesinden geçerek Norveç Parlamentosu önüne kadar sloganlarla yürüdü.

Çevreden geçenlerin yoğun ilgi ile izlediği yürüyüşte sık sık, “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, sloganları atıldı. Gösteriye Norveç Kızıl Partisi’nde destek verdi. Çeşitli kurum temsilcilerinin yaptıkları konuşmalarda Cizre ve Diyarbakır'daki sivil halka yönnelik katliam şiddetle kınandı.

Liege/ Belçika'da Liege Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kitle yürüyüşe geçti. Kortejin en önünde askeri operasyonlarda katledilen insanları sembolize eden kanlı kefenler taşındı.

Eylemde taşınan pankart ve dövizlerde “Türk devletinin barbarca saldırılarını kınıyoruz”, “Katil Erdoğan”, “Türk devleti halkı katlediyor”, “Türkiye katil, Avrupa destekçi” yazılı pankart ve döviz taşıdı.


Yürüyüşe Belçika Komünist Partisi, Liege Alevi Kültür Merkezi, Aveg-Kon üyeleri, sosyalistler, Êzîdîler katılarak destek verdiği yürüyüş kurumlar adına konuşmalar sonrası Place Saint Leonard’da sona erdi.

Arnhem / Arnhem Demokratik Güç Birliği tarafından organize edilen miting ve yürüyüşte yapılan konuşmalarla, 19-24 Aralık 1978 Maraş katliamının yıl dönümü vesilesiyle katliam mağdurları anıldı. Cizre, Sur, Nusaybin, Dargeçit ve Silopi’deki TSK tarafından yürütlen operasyonlarda sivil halka karşı katliamcı uygulamalar kınandı.

Viyana / Avusturya Parlamentosu önünde düzenlenen ve bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde “Çocuk katili Erdoğan” sloganları ortalığı çınlattı. Ardından da Avusturya Demokratik Toplum Konseyi adına Eşbaşkan Richard Berger bir konuşma yaptı. KCD-E Eşbaşkanı Murat Ceylan ve Kürt siyasetçi Cuma Tak da birer konuşma yaparak bölge halkına yönelik katliam politikasını kınadılar.

Strasbourg / Gösteriye Strasbourg, Mulhouse, St. Avold, Besancon, Metz ile Almanya'nın Kehl ve Lahr kentlerinden kitle katıldı. Place de Bourse’da yapılan mitinge AKM, ATİK, Kürt Dostları Derneği, Fransız sendika ve komünist partisi destek verdi. Eylemde yapılan konuşmalarda AKP terörüne lanet okundu.(Alıntı: ANF)