Almanya'da tutuklu yargılanan sanık Musa Aşoğlu, hakkındaki iddianamenin 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası AKP hükümeti tarafından günümüzde 'FETÖ'cü oldukları' iddiasıyla aranan yargıç ve savcıların Almanya'da süren DHKP-C davalarına sundukları yanlış bilgilerle hazırlandığını ileri sürdü. 

Almanya'nın Hamburg kentinde 2 Aralık 2016 tarihinde Federal Başsavcılık kararı ile Almanya'da faaliyetleri yasak olan DHKP-C'nin üst düzey yöneticisi ve ABD Ankara Konsolosluğu'na yönelik düzenlenen bombalı saldırının (2013) sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklanan Musa Aşoğlu, Hamburg Yüksek Mahkemesi'nde görülen davanın 15. duruşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Bu yılın Ağustos ayına kadar sürmesi öngörülen davanın geçtiğimiz Cuma günkü duruşmasında açıklamalarda bulunan Aşoğlu (57), Hollanda'dan ziyaretine gelen bir yakınının, Hollanda İstihbarat ve İç Güvenlik Teşkilatı AIVD tarafından takibi sonucu, eşinin doğum gününden bir gün önce tutuklandığına yer verdi. Aşoğlu, basın ve kamuoyunda hedef haline getirilerek aranır duruma düşmesinin sorumlusunun, "FETÖ'cü Bugün gazetesi" olduğunu söyledi. 

Cezaevinde 16 aydır günün 23 saatinde tecritte olduğunu açıklayan Aşoğlu, mahkeme heyetine yönelik olarakta, "Türkiye tarafından Almanya'ya ve Hollanda'ya sunulan suç yaratma içerikli gerçek dışı bilgilerin aleyhimde kullanılmasına son verilmelidir. Aklanmalıyım ve suçlu değilim" dedi.

'ALATTİN ATEŞ İLE CİHAN A. ÇİFT TARAFLI AJANDIR' 

Savunmasında 'MİT ajanı' Cihan A. kod adlı (D.G.) ve bir dönem Almanya sorumlusu olduğu ileri sürülen Alattin Ateş ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşoğlu, "MİT ile Alman İstihbaratı BND'nin bir işbirliği mi söz konusudur? Alattin Ateş ve Cihan A. kod isimli kişinin çift taraflı çalışan ajan-provakatörler oldukları açığa çıkmıştır." dedi. Aşoğlu,  "9 Nisan 2009 Münih Meridien Otel'deki toplantı tarihi önemdedir. O gün ingilizce konuşan kadın MİT'in sorumlusu mudur? O toplantı sonrası Alattin Ateş'in bir saat ağlamasına yol açan karar nelerdir? Alattin Ateş neden Robert ve ekibi tarafından otobanda öldürülmeye çalışılmıştır? bunlar açıklığa kavuşmalıdır" dedi.

FETÖ YARGIÇLARI ALMANYA'DAKİ DHKP-C DOSYASINI HAZIRLADI

Musa Aşoğlu, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası AKP hükümeti tarafından günümüzde 'FETÖ'cü oldukları' iddiasıyla aranan yargıç ve savcıların Almanya'da süren DHKP-C davalarına sundukları yanlış bilgilerle hazırlandığını ileri sürdü. Aşoğlu savunmasında, "5 Eylül 2007 tarihinde Karlsruhe Başsavcılığı yetkilileri ile dönemin İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve FETÖ soruşturmalarından günümüzde arandıkları muhtemel olan Hikmet Usta ile Ufuk Yıldırım gibi bir grup işkencecinin, Almanya'daki DHKP-C dosyalarını hazırladıkları belgelerle bilinmektedir." dedi.  

Aşoğlu, 2013 Şubatı’nda Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırı sonrası (biri canlı bomba iki kişinin ölümüne, bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olmuştu) kendisi ve diğer iki kişi hakkında, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yakalanmalarına yardımcı olacaklara, 3 milyon dolar ödül koyulmasına da değindi.

HEDEF HALİNE GETİRLMEMİN ARDINA FETÖ'CÜ BUGÜN GAZETESİ VAR

5 Şubat 2013 tarihli Bugün gazetesinde iki gün art arda manşetten verilen haberlerde kendisinin hedef haline getirildiğini ve 2 Nisan 2014 yılında da başına 3 milyon dolar ödül konulduğuna yer verdi.

Aşoğlu, Bugün gazetesinde çıkan haber sonrası benzeri içerikteki haberlerin Hollanda basınında da yer bulduğunu belirtti. Almanya ve Avusturya'da çeşitli adreslere polis baskınları gerçekleştiğinden haberdar olduğunu aynı günlerde ise Rotterdam'da yaşayan ailesinin evine de baskın düzenlendiğini açıkladı. Ailesinin daha sonra polise giderek baskının gerekçesini sorduğunu ve polislerin ise "baskından haberimiz yok" şeklinde açıklamada bulunduklarını duyduğunu ifade etti. Aşoğlu, bunun üzerine "canıma kastedilecek bir infaz girişimi komplosuna karşı saklanmak zorunda kadım. Yalan haberleri tekzip etmem mümkün olmadı" dedi.

Hedef haline getirilmesinin ardında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası (30.10.2015) kayyum atanarak bir süre sonra kapanan Bugün gazetesinin manşetten verdiği haberleri gösterdi. Duruşmasının sonuna doğru ise, "Türkiye tarafından önlerine sürülen ve suç yaratma amaçlı, yeterince delil yaratmayan her bilgiyi kullanan Alman ve Hollanda resmi kurumlarının hakkımda ileri sürdükleri gerçek dışı suçlamalarına son verilmelidir. Aklanmalıyım, suçlu değilim." dedi.(Foto: dpa)