Almanya’da birçok gazetecilik örgütü İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e çağrıda bulunarak aşırı sağcı çevrelerde var olduğu bilinen düşman listeleri nedeniyle medya çalışanlarının daha iyi korunmasını talep etti.

Seehofer’e açık bir mektup yazan örgütler, emniyet birimlerinin elindeki ilgili listelerde adı olan şahıs ve örgütlerin bundan haberdar edilmesini ve gazetecilerin güvenliğinin sağlanması için tüm önlemlerin alınmasını istedi.

‘Yeni Alman Medyacılar - Neue Deutsche Medienmacher’ örgütünün hazırladığı ve aralarında Almanya Gazeteciler Cemiyeti (DJV) ile Alman Gazeteciler Birliği (DJU) gibi kuruluşların olduğu 6 farklı gazeteci örgütü, Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e açık bir mektup yazdı. Gazetecilerin can güvenliğinin sağlanması için tüm gerekli önlemlerin alınması çağrısı yapılan mektupta, güvenlik birimlerinin bazı isimleri uyardığına dikkat çekilerek, tehlikeye karşı ne tür önlemler alındığı soruldu.

ARD televizyon kanalında yayınlanan FAKT adlı haber programı, Almanya'da eyaletlerin, aşırı sağcı kişi ve örgütlerin siyasi rakiplerini fişlediği düşman listeleri ile farklı tasarruflarda bulunduklarını ortaya koymuştu. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ise bir şahsın adının söz konusu listelerden birinde yer almasının, o kişiyi bilgilendirmek için yeterli bir sebep olmadığını ifade etmişti. Bakan Seehofer, Temmuz ayı sonunda yaptığı açıklamada bütün listelerle ilgili olarak taşıdıkları tehlike potansiyelini saptamak için çalışmalar yapıldığını ve herhangi somut bir tehlike saptandığında ilgili kişi ya da kurumların haberdar edildiğini bildirmişti.