Mehmet Tanlı / Almanya

Antalya‘da gözaltına alınan 63 yaşındaki diş doktoru yarın mahkemeye çıkıyor.

Antalya'da havaalanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasiyla tutuklu olan Alman diş doktoru turistin haberleri Almanya’ da manşetleri süslüyor.

Almanya‘nın ciddi ve saygın gazetelerinden Frankfurter Rundschau‘da Marvin Ziegele imzalı ve ‘‘Türkiye demokratik bir ülke değil ‘‘ başlıklı habere göre Alman Doktor 4 yıla kadar sürecek bir hapis cezasıyla karşı karşıya.

Almanya’dan 4 Kasım günü Antalya'ya uçan diş doktorunun, bavulları beklerken tartıştığı yolculara, “Siz Türkler böylesiniz işte. Zaten burası da demokratik bir ülke sayılmaz” diye bağırdığı iddia ediliyor. Tartıştığı kişinin, Alman doktorun kendisine ve Türkiye'ye hakaret ettiğini belirterek şikayetçi olması ve elindeki video kaydını da polise iletmesi sonucu bulunduğu otelde gözaltına alınmış ve şu anda Antalya Cezaevinde duuşmasını bekliyormuş.

Devleti ve organlarını aşağılamak suçundan yargılanacak

Türkiye'de “devleti ve organlarını aşağılamak” suçunu işlediği iddia edilen ve dört yıla kadar hapisl cezasıyla karşı karşıya olan Alman Doktorun "Devleti ve hükümeti kamuoyunda eleştirdiği" için cezası daha da ağırlaştırabilecek. Avukatı Rüdiger Deckers‘in Alman Haber Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamaya göre Alman diş doktorunun 8 Aralık günü Antalya'daki Cumhurbaşkanına hakaretten büyük bir olasılıkla TCK 301 veya 216 maddesinden yargılanacak.