Uluslararası Sosyalistler Vakfı tarafından organize edilen, Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği protestoya çok sayıda kişi katıldı.

Amsterdam’daki DAM Meydanı’nda toplanan protestocular, ‘İnsancıl bir göç politikası’ ve ‘İnsanlara kapıyı aç, sermayeye değil’, ‘Sınırsız dayanışma’, ‘Önce insan hakları’, ‘Herkese kapımız açık’, ‘Sınırları aç’ ve ‘Irkçılığa yer yok’ yazılı dövizlerle, “Zaman dayanışma zamanı, mültecilere özgürlük” ve “Sınırlara ve ulusalcılığa hayır, sürgünü durdur” sloganları atarak Museumplein Meydanı’na yürüdü.

Hollanda’da AB’nin göç politikaları protesto edildi

‘AKDENİZ’DEKİ ÖLÜMLER, UTANÇ VERİCİ’

Uluslararası Sosyalistler Vakfı Başkanı Ewout van den Berg, ülkelerinden savaş nedeniyle kaçan mülteciler ve çocukların güvenli olmayan ülkelere geri gönderilmesine dikkati çekmek için bu yürüyüşü yaptıklarını söyledi. Akdeniz’deki ölümlerin utanç verici olduğuna işaret eden van den Berg, “Sınırlar bilinçli bir şekilde kapatıldığı için mülteciler gemilerle hayatlarını ortaya koyarak AB’ye gelmeye zorlanıyorlar. Ülkesinden açlık, savaş, Batı’nın bombasından veya herhangi bir sebepten dolayı kaçan insanlar için kapılarımızı açmamız lazım. Onların boğulmasına sebep olmak yerine buraya gelebilmeleri için imkanlar sağlamamız lazım” diye konuştu. Van den Berg, hükümetten mültecileri kabul etmesini ve çocukları güvenli olmayan ülkelere geri göndermemesini istediklerini belirtti.

Hollanda’da AB’nin göç politikaları protesto edildi