Toplam 1 milyon 404 bin seçmenin bulunduğu Almanya'da bazı seçmenlerin kaydı Yurtdışı Seçmen Kütüğü'nde bulunamazken, bazı seçmenlerin kayıtları farklı şehir ve ülkelerde çıktı. Aachen kentinde yaşayan Ali İhsan Coşkun, oy kullanmak için Köln Başkonsolosluğu'na geldiğinde kaydının Afganistan'da olduğunu öğrenince şaşırdı.

“AFGANİSTAN'LA HİÇBİR BAĞIM YOK”

Afganistan'a hiç gitmediğini ve Afganistan'la hiçbir bağının bulunmadığını ifade eden Ali İhsan Coşkun, oy kullanamadan konsolosluktan ayrıldı. Yaşadığı olaya tepki gösteren Ali İhsan Coşkun şunları söyledi:


“Almanya'ya 1975 yılında çocukken geldim. O tarihten beri Almanya'da oturmaktayım. Seçmen kaydım Afganistan'da görünüyor, ben buna bir anlam veremiyorum. 1975'de Almanya'ya geldim, pasaportum filan her şeyim burada. 1993 yılında askerliğimi de yaptım. Nasıl oluyor ben bunu anlamıyorum. Türkiye hariç hiçbir ülkeye gitmedim. Benzer sorunları yaşayan insanları duydum. Oy kullanmak için 70 kilometre yol geldim. Oyumu kullanamadan geri gidiyorum.” 


“FİŞLENDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

Köln Başkonsolosluğu'nda oy kullanması gerekirken seçmen kaydı Stuttgart'ta çıkan Pınar Akın ise, “Üç yıldır Aachen'da oturuyorum. Burada her zaman pasaport işlemlerimi de yaptım, uzattılar ama benim bugün oy kullanmama izin vermediler. Stuttgart'ta gözüküyormuşum, adresim. Ama bu haksızlık. Ben bugün burada oyumu kullanabilirdim, fişlendiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Köln Başkonsolosluğu'ndaki sandıklarda CHP adına müşahitlik yapan Kazım Sarıkaya, çok sayıda vatandaşın aynı sorunu yaşadığını iletti. Sarıkaya, “Kaydı Afrika, Amerika ve Azerbaycan'da çıkanlar var” dedi.