Haber Merkezi

Almanya'nın Dresden şehrinde başlayarak tüm Almanya'ya ve birçok Avrupa ülkesine yayılan islam karşıtı (Batının İslamlaştırılmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) Pegida oluşumu gösterilerinin kurucusu Lutz Bachmann'ın facebook sayfasında kendisini Hitler'e benzeten resimleri ortaya çıktı.

Resim altında ise 'o tekrar burada' yazısı dikkat çekiyor. Dresden'deki MOPO24 sitesinin haberine göre Lutzmann, geçtiğimiz yılın Eylül ayında internet ortamında sohbet ettiği (Chat) arkadaşlarına mülteciler için "pislikler" ve "hayvanlar" demiş. Bir kadın okurun yapılan yazışmaların tamamını gazeteye göndermesi üzerine kamuoyuna yansıyan skandal sonrası, Pegida kurucusu Lutzmann'ın facebook sayfasındaki yazdklarını sildiği açıklandı.

HİTLER'E BENZEYEN RESİM İÇİN ŞAKA DEDİ 

MOPO24'e açıklamada bulunan Lutzmann, Hitler'e benzeyen resmi için şaka yaptığına yer verdi. S
öz konusu fotoğrafı komedyen Christoph Maria Herbst'in internet sitesindeki hesabında bulunan duvara gönderdiğini teyit eden Bachmann'ın, “Ben o fotoğrafı komedi kitabı olan 'O tekrar burada'nın yayınlanması nedeniyle gönderdim.” dediğini yazdı.

SAVCILIK HAKKINDA DAVA AÇACAK

Pegida kurucusu Lutzmann ve destekçileri bugüne kadar, Pegida oluşumu için "sağcı ve milliyetçi" diyen haberlere yer veren Alman basınını 'yalancı basın' diye suçlamıştı. Bugünkü tüm Alman gazetelerinin ilk sayfadan verdiği habere göre Lutzmann, sanal ortamda ABD'deki ırkçı Ku-Klux-Klan'ın (KKK) resimlerini de yayınlayarak Dresden yakınındaki mültecilerin kaldıkları bir otel aleyhine halkı kışkırtan yorumlar yazmış. Leipzig Halk Gazetesi'nin haberine göre Dresden savcılığı Lutzmann hakkında halkı galeyane getirmekten dava açmayı araştırıyor.