NEONAZİLERDEN NSU SANIĞI İÇİN DAYANIŞMA GÖSTERİSİ

"Die Rechte" (Haklar) adlı Neonazi parti tarafından 3 Mart Salı günü, 'Göstermelik NSU duruşmasına son-Ralf Wohlleben'e özgürlük' sloganıyla düzenlenen mitingte, aşırı sağcı ırkçılar yargılanan bir Neonazi sanık ile ilk kez açıktan dayanışma gösterisi yapacaklar. Davada yargılanan Wohlleben'in, NSU terör örgütü üyesi ve baş sanık Beate Zpschae ile 4 Kasım 2011 tarihinde polis operasyonu esnasında intihar ettikleri açıklanan Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'a, cinayetlerde kullanılan silahı temin ettiği ileri sürüldü.


Ralf Wohlleben

NSU CİNAYETLERİ DAVASINDA BAŞ SANIK BEATE ZSCHAEPE

NSU iddianemeleri, cinayetler sonucu öldürülen kurbanların avukatları ve konuyla ilgili uzman kurumlar, Neonazi NSU yeraltı terör örgütünün Almanya'da 2000-2006 yılları arasında 8'i Türkiye kökenli 10 cinayet işlediği, en az iki bombalı saldırı yaptığı ve 15 banka soygunu gerçekleştirdiğini savunuyor. 22 aydır Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde devam eden davada, baş sanık Beate Zschäpe'nin yanında dört sanık da NSU cinayetlerine yardımcı olmaktan yargılanıyor.


Beate Zpschae

NAZİ TERÖRÜNE KARŞI İNİSİYATİF: GÖSTERİ PROVOKASYON AMAÇLI

Neonazilerin gösterisiyle ilgili bir açıklama yapan "Nazi Terörüne ve Irkçılığa Karşı Münih İnisiyatifi" sözcüsü Vanessa Bayer, Neonazilerin ilk defa mahkeme önünde eylem yaptıklarına dikkat çekerek, bu girişimin Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi mağdurları ve onların yakınları adına korkunç bir provokasyon olduğunu ifade etti. Bayer, Münih yerel yönetiminin bu eyleme neden izin verdiğini sorarken, konuya duyarlı kişileri, kurumları ve demokratik kitle derneklerini 3 Mart Salı günü Münih'te yapılacak duruşmaya katılmaya  davet etti. Bayer, Neonazi çevrelerin yakından tanıdığı, uzun seneler NPD adlı ırkçı partinin Jena'da eski ilçe başkanı "Wohlleben'e özgürlük" sloganı ile dayanışmada bulunmanın NSU cinayetlerine onay vermek olduğunu dile getirerek karşı gösteriye güçlü katılım çağrısı yaptı.



NSU DAVASI ALMANYA'YA 30 MİLYON AVROYA MAL OLDU

Münih Yüksek Mahkeme başkanı Karl Huber NSU cinayetleri davasının Almanya'ya 30 milyon avroya mal olduğunu açıkladı. Huber, davanın her duruşmasına katılan sanık ve müdahil avukatlar ile personelin günlük 
masraflarının 150 bin avro olduğunu belirtti. Cinayete kurban gidenlerin ailelerine ve yakınlarına günümüze kadar bir avro dahi yardımın verilmediği NSU davası, 3 Mayıs 2014 tarihinden beri devam ediyor.