Almanya Federal Göç ve Sığınmacı Dairesi'nin (BAMF) daha önce ülkeye gelecek tahmini mülteci sayısını 450 bin olarak açıklamıştı.

Ancak son dönemlerdeki gelişmeler bu sayının neredeyse iki katına çıkacağını gösterirken, hükümete sunulan son sığınmacı raporunda büyük çoğunluğu Müslüman 750 bin mültecinin Almanya'ya sığınması bekleniyor.

Akın akın gelen sığınmacıları yerleştirme konusunda yerel makamlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Ülkenin güney eyaletlerinden Baden Württemberg, en çok sığınmacı alan eyalet oldu. Eyalet politikacıları Federal hükümeti, bu konuda yeteri kadar yardım etmemekle suçlarken, kendilerini de tek başına sığınmacı yükünün altında kalkamayacaklarını açıkladı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER YARDIM EDECEK

Almanya'ya çok sayıda sığınmacının gelmesi üzerine Birleşmiş Milletler (BM), bu ülkeye yardım edeceğini duyurdu. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Almanya'nın mülteciler konusunda destekleneceğini açıkladı.

Guterres, Almanya ve İsveç'in tek başına çok sayıda sığınmacıyı almasının kabul edilemez olduğunu belirtirken “Sorumluluğu tüm Avrupa ile paylaşmak gerekir” dedi.

Guterres'in verdiği bilgiye göre bu yılın ilk altı ayında 240 bin mülteci Avrupa kıyılarına ulaştı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla Almanya'nın sığınmacı politikalarını ve bu yönde hazırlanmış raporunu açıklayacak. Bakan de Maiziere, Almanya'nın mülteci konusundaki yol haritasını tanıtacak.