Metin ES / DUİSBURG

6 Temmuz Pazartesi günü toplamda 195 kişinin enfekte olması Duisburg şehir idaresini alarma geçirdi. Duisburg an itibarıyla Almanya'nın en ciddi etkilenen bölgelerinden biri olmaya devam ediyor. Kriz ekibi vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Şu anda ise hafif bir düşüş yaşansa da hala 179 kişinin enfekte olduğu bildirildi.

57 KİŞİ ÖLDÜ

En son Moers kentindeki Döner İmalat Firması'nda 79 kişinin enfekte olduğu ve bir çocuğun Duisburglu olduğu tahmin ediliyor. Virüsü taşıyan kişilerin kontakta olduğu insan sayısının tahminin üstünde bulunduğu ve herkesin dikkat olması çağrısında bulunuldu.

Göçmenler arasında yaygınlaşmaya başlayan virüsü yaymamak için maske takılması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Duisburg şehri, enfekte olan korona sayısında hafif bir azalma olduğunu bildirdi. Ancak, an itibarıyla 179 enfekte kişi şu anda Duisburg'ta yaşıyor. Bu, son birkaç hafta içinde ölçülen en yüksek değerlerden biridir.

Duisburg'da toplam 1623 kişinin koronavirüse yakalandığı ve 1387'nin şimdi iyileşti ve 57 hayatını kaybetti. Duisburg'da bugüne kadar toplam 23.687 test gerçekleştirildi.