PEJ’in Fransa siyasetinde bir alternatif olabileceğini ve buna hazır olduğunu belirten Çolak, şunları söyledi:

“Sonuçları değerlendirdiğimizde hedeflediğimizden daha az oranda oy aldığımızı görüyoruz fakat seçimlere ilk kez katılan ve siyaset sahnesine yeni çıkmış, amatör ruhla seçim kampanyası yürüten bir partinin bu sonuçlarla büyük başarı yakaladığını söyleyebiliriz.”

Çolak, seçimlere 52 adayla katıldıklarını anımsatarak yüzde 0.8 civarında oy almayı beklediklerini dile getirdi. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kurduğu Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketinin 430-450 milletvekili çıkaracağını belirten Çolak, şöyle devam etti:

ALMANYA SEÇİMLERİNDE DAHA DA KÖTÜ SONUÇ ALINDI

Hatırlanacağı üzre Almanya'nın 18 milyon nüfusuyla en büyük eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’da eyalet parlamentosu seçimlerinde, (mayıs) seçimler öncesi Alman Federal Parlamentosu'ndaki Türkiye kökenli milletvekilleri için sert açıklamalarıyla tanınan ve bazı siyasi çevrelerce Türkler'in PEGİDA'sı (Alman ırkçı AfD partisi ile kıyaslanan) olarakta tanımlanan Yenilik ve Adalet Birliği (BIG) Partisi eyalet genelinde 17 bin 445 oy alarak, sıralamada yüzde 0,2’de kaldı. Alman Federal Meclisi'nde 2 Haziran 2016'da oylanan Ermeni Soykırımı önergesinin kabul edilmesi sonrası, iş adamı Remzi Aru tarafından kurulan Alman Demokratlar Birliği (ADD) ise toplam 13 bin 653 oyla yüzde 0,2 oranına ulaştı. 

BİZ MESAJI ALDIK

“Bu bir tehlikeye işaret ediyor. Artık Fransa siyaseti çift kutuplu değil, tek kutupludur. Bu demokrasimiz için tehlikelidir. Ulusal Mecliste hayır diyecek bir muhalefete, güçlü bir muhalefete ihtiyacımız var. Seçmenin yüzde 50’sinden fazlası sandığa gitmedi. Bu, Fransa tarihinde bir rekor. Bu, aslında bize seçmenin siyasete ve siyasetçiye güvenmediğini gösteriyor. Biz bu mesajı aldık, siyasette bir dönüşüm ve değişim gerekiyor. İşte PEJ bunu sağlayacak. Sandığa ve siyasete küsen seçmene yeniden haklarını kullanmayı hatırlatacak ve geleceğini şekillendirmeyi başaracağız.”