Türk Halk müziğinin en önemli isimlerinden Sabahat Akkiraz, Arif Sağ ve Erdal Erzincan çıktıkları Almanya turnesi kapsamında ilk sahneyi Mülheim-Ruhr'da aldılar.

Anadolu müziğinin kuşkusuz son elli yılının en iyi 3 ustası ilk kez bir arada “Üç Usta Bir Muhabbet'te sahne aldı. Sabahat Akkiraz, Arif Sağ ve Erdal Erzincan aynı sahnede akustik ve yeni repertuar ile Türkülerin, deyişlerin ve bağlamanın engin denizinde dinleyicileriyle mahabbet ettiler.

Yaklaşık 3 saat sahne alan Üç usta okudukları türkülere, deyişlere izleyenlerde eşlik etti. Erdal Erzincan bağlamayı adeta konuştururken, Sabahat Akkiraz ve Arif Sağ sesi ve yorumuyla büyük alkış aldı.

ÜÇ FUKARAYIZ

Gazeteci Metin Es'e kuliste özel ropörtaj veren Üç usta, konserden son derece mutlu ayrıldıklarını ifade ettiler. Arif Sağ, kendilerini “Üç Fukara” olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Üç fukara olarak ortaya çıktık ve herşeye rağmen mücadele veriyoruz. Geçmişte sanatçılar, yazarlar mücadele etmiştir. Bunları susturmaya çalışmışlar fakat başaramamışlardır. Bizde Pir Sultan, Nazım Hikmet, Ahmet Arif gibi mücadale veriyoruz. Şunu biliyorum ki, bizim sizler üzerinde olumlu etkimiz var. Arasıra yanlış yaptığımız da oluyor. Bunun için af bekleriz. Sonuçta insanız, önemli olan doğrularımızı ve yanlışlarımızı birlikte paylaşabilmemizdir”

Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan ise eskiden bağlamalı muhabbetlerin 10 kişilik köy odasında büyük bir keyifle yapıldığına dikkat çekerek, “günümüzde ise zor da olsa bu büyük ortamlarda eski köy muhabbetinin tadını yakalamak istiyoruz. En büyük geleneğimizi sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çuval Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Devrim Dokdere, katılanlara ve destek verenlere teşekkür ederken, 15 Kasım'da Frankfurt ve 17 Kasım'da Stuttgart'ta yapılacak “Üç Usta Bir Muhabbet” konserine herkesi davet etti.

Metin ES / MÜLHEİM -RUHR