Federal Meclis’te yapılan oylamada yasal düzenleme kabul edildi. Ana muhalefet partisi Birlik Partileri (CDU/CSU) ile aşırı sağcı AfD yasaya itiraz etti. Sol Parti ise çekimser kaldı. 

Sosyal Yardım alanların sorumluluklarını yerine getirmemeleri halinde ödemeleri kesintiye uğruyordu. Ancak yeni düzenlemeye göre, işsiz bir kişinin iş teklifini geri çevirmesi durumunda İşsizlik Parası II’nin (Arbeitslosengeld II) yüzde 30 oranında düşürülmesi bir yıl süreyle askıya alınacak.

Lidl cipsleri geri çağırıyor: Alerjisi olanlar dikkat! Lidl cipsleri geri çağırıyor: Alerjisi olanlar dikkat!

İşsiz olan kişi, İş Ajansı’ndaki randevusuna tekrar tekrar katılmaması durumunda ödeneğinden yüzde 10’luk bir kesinti olacak.

Yeni düzenlemenin, hükümetin Hartz IV yerine geçirmeyi planladığı Bürgergeld’in (Vatandaşlık Parası) hayata geçinceye kadar geçici çözüm olarak uygulanacağı kaydedildi. Ancak Bürgergeld uygulamasında işi kabul etmeyen veya görüşmelere katılmayan işsizlere nasıl yaptırımlar uygulanacağı henüz belli olmadı. Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil’in yaz aylarında Bürgergeld yasasıyla ilgili yeni tasarısını tanıtması bekleniyor.