Ruhr Nachrichten gazetesinin haberine göre Die Rechte üyesi aşırı sağcılar, üzerinde “Dortmund Şehir Koruma (Stadtschutz Dortmund)” yazılı tişörtlerle U-Bahn, otobüs ve tramvaylarda dolaşıyor. Aşırı sağcılar bu sırada çekilmiş fotoğrafları da facebook sayfalarında paylaşıyor.

Afrika kökenli göçmenlerin kriminel olayları ileri sürülerek başlatılan aşırı sağcı provakasyona, Dortmund Belediyesi ve Polis Sözcüsü tepki gösterek, bu tür girişimlere kesinlikle engel olunacağı ifade edildi.

POLİS SÖZCÜSÜ: KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ

Tramvay ve otobüslerde bilet kontrölü ve güvenlikten sorumlu Dortmund Belediyesi toplu taşıma işletmesi DSW 21 şirketi tarafından yapılan açıklamada, aşırı sağcıların "Dortmund Şehir Korumaasi" tişörtüyle tramvay ve otobüste gezmelerine ve yolculara 'yardımcı olmak girişimlerine' vb. yasak konulduğu açıklayarak, bilet denetçileri ve özel güvenlik görevlilerine bu konuda talimat verildiğini bildirdi.

GEÇEN YIL DA 'ŞERİAT POLİSİ' PROVAKASYONU YAŞANMIŞTI

Geçen yıl Wuppertal'da "şeriat polisi" (Sharia Polizei) adıyla devriye gezen Selefileri hatırlatan aşırı sağcıların girişimi çevre halkı tarfından provakasyon olarak değerlendirildi. Dortmund Polis Sözcüsü Gregor Lange ise kentte halk devriyesine, özellikle de aşırı sağcıların devriyesine izin vermeyeceklerini söyledi.