MAN tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulunun şirketin sürdürebilir olarak yeniden yapılanması için İş Konseyi ve IG Metall sendikasıyla işten çıkarmalar dahil kilit konular konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. 

MAN, 3500 KİŞİYE ÇIKIŞ PLANLIYOR

Anlaşmaya göre, 2022’nin sonunda, Almanya’da sosyal haklar mümkün olduğunca korunarak 3 bin 500 kişinin işine son verilecek. Açıklamada, üretiminin yeniden yapılandırılması kapsamında bazı fabrikaların kapatılacağına işaret edilerek, bu kapsamda Avusturya’nın Steyr kentindeki fabrikanın yanı sıra Almanya’daki Plauen fabrikasının da tartışmaya açık olduğu vurgulandı.
Yeniden yapılanmanın, şirketin faaliyet bilançosuna 1.7 milyar euro olumlu katkı yapmasının beklendiği de açıklamada yer aldı. Avrupa Birliği’nin iklimi korumaya yönelik yeni düzenlemelerinin baskısı altında kalan MAN, daha önce Almanya ve Avusturya başta olmak üzere dünya çapındaki 36 bin olan iş gücünü 9 bin 500 azaltmayı planlıyordu.

H&M 800 KİŞİYE ÇIKIŞ VERECEK

İsveç moda zinciri "Hennes & Mauritz"deki işten çıkarmalarla ilgili anlaşmazlık: Grup Almanya'da toplam 800 kişiyi işten çıkarmak istiyor. Business Insider ve Verdi'ye göre, daha çok genç anneleri etkilemeyi amaçlıyor. H&M iddiaları reddediyor.

Alman çalışanların yaklaşık yüzde beşi ayrılacak: H&M büyük ölçüde işleri azaltan. Ancak, iç işten çıkarmaları önlemek için, moda grubu bir gönüllü programı ile iş kesintileri işlemek istiyor. Şirket, "Bu programdaki gönüllü sayısı yetersiz kalırsa, sosyal seçim kararı verilecektir." dedi.

Hamburg da kurtulamamalıdır, çünkü Grup şehrimizde çeşitli şubeleri vardır – aynı zamanda Spitalerstraße'deki Almanya genel merkezi de dahil olmak üzere.

Gönüllü program Genel Çalışma Konseyi'ne önerildi. H&M yönetiminden gelen önerilen öneriye sahip olduğunu söyleyen Business Insider'a göre, uygun adaylar çoğunlukla ebeveyn izninde çalışanlardır - bunlar ağırlıklı olarak genç anneler olacaktır.