Almanya'nın Hamburg kentinde geçtiğimiz 24 Nisan günü başlamadan ertelenen 12 radikal islamcının yargılandığı, "selefiler davası" bugün başladı.

Hamburg eyalet mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, bir bölümü siyah gözlüklerle katılan tutuksuz yargılanan tüm sanıklar, duruşma öncesi gazetecilerin resim çekmesi sırasında yüzlerini dosyayla kapattı.

Yaşları 24-36 arasındaki 10'u Alman vatandaşı, 12 sanığın 120 sayfalık iddianemede, beş yıla kadar cezalandırılmaları bekleniyor.

Hemen tamamı göçmen kökenli olan sanıkları, Schleswig Holstein eyaletindeki Pinneberg'te ikamet eden Slim K.(33) adlı islamcının yönlendirdiği ve zanlının, 2013 yılında Lübeck kentindeki bir camide, cemati ölümle tehdit ederek "kutsal savaşa" katılmaya çağırdığı ileri sürüldü.

İddianamede, 2015 yılında Suriye'de öldürüldüğü belirtilen Alman rapçı Denis Cuspert tarafından yönetilen Millatu İbrahim adlı dernek üyelerinin, bedava dağıtılan Kuran'ı, Harburg ilçesindeki Taqwa adlı camide buluşarak organize ettikleri öğrenildi.

İlk duruşmada Temmuz 2012 de Almanya'da yasaklanmış, Millatu İbrahim adlı örgüt üyelerinin, giderlerini finanse etmek için de, şehir merkezindeki bir inşaattan 2000 kg. bakır çaldıkları ortaya çıktı.

Bilindiği üzere 28 Mayıs 2016 tarihinden bu yana ilk olarak Hamburg'da daha sonra ise tüm Almanya'da IŞİD'e eleman sağlayan radikal islamcı selefiler tarafından şehir merkezlerinde kurulan "Lies" adlı info standlarında Kuran dağıtımına "Almanya'nın iç ve dış güvenliği" gerekçesi ile yasak getirildi.