Diyanet, cinsel istismarcısı başkanı camide minbere çıkardı

Gummersbach'e yakın Radevormwald Kasabası’ndaki Diyanet Mevlana Camii’nde iki yıl başkanlık yapan 58 yaşındaki Y. A., 16 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel istismardan 2.5 yıl hapse çarptırıldı. Avukatı buna itiraz etti ve konu Gummersbach șehrine bağlı Wipperfürth yerel mahkemesinde görüldü. Y.A. yargılanırken, cami üyeliği devam ediyordu. 

MEVLANA CAMİ CİNSEL İSTİSMARDA YÜZÜNDEN KARIŞTI 



Olay cemaati çileden çıkarttı. Y. A. bu suçlamayla yargılanırken, camii hocası B. U.’ın, ona minberden iki kez, başka yerlerde de kalabalıklara karşı ayrıca iki kez daha söz hakkı vermesi olmuştu. Suçsuz olduğunu anlatan ve iftira atıldığını söyleyen Y. A., son kutlu doğum haftası nedeniyle bir de camide tebrik edilmiş.Ancak yerel Mahkeme, Y. A.‘nin iddialarının aksine kendisini suçlu buldu ve 2.5 yıl hapis cezası verdi. 

CİNSEL İSTİSMAR NASIL GERÇEKLEŞTİ?



Olay, Y. A.'nın kendisine "dede" diyen komşunun 16 yaşındaki oğlunu eve almasından sonra başladı. Çocuk ve ailesiyle samimi olan Y. A., 2014 yılında çocukla cinsel ilişkiye girmek istedi. Ardından da oral seks yaptı.

Şoka uğrayan çocuk eve geldi ve olaydan sonra kusup kirlettiği tişörtünü fırlatıp banyoya attı. Anne ve babasının tepkisinden korkan çocuğun okulda sürekli ağladığını gören öğretmenleri durumu öğrendi. Hemen polise haber verildi. Polis ve Gençlik Dairesi, aileyi arayıp „Sakın o tişörtü atmayın“ dedi. Anne tişörtü bir poşet içinde polise teslim etti. Yapılan incelemede 58 yaşındaki eski cami başkanı Y.A.‘nın spermleri bulundu.
Y. A., „Eşimle cinsel ilişkiye girmiştim. Çocuk eve gelip banyoda prezervatifi bulup oynamış, üstüne bulaşmış“ diye ifade verdi. Ancak bu ifadeyi kimse inanmadı. Alman hakim, cezayı verdikten sonra „Ya şimdi gidip teslim ol, ya da bir üst mahkemede kelepçelenerek içeri atılacaksın“ dedi. Y. A.‘nın avukatı da üst mahkemeye itiraz etti. Olay, bölge gazetelerinin manşetlerine taşındı. Olaylı doğrulayan Cami yönetiminin, olayı gizlemek için Büyükelçiliği bile devreye soktuğu belirtiliyor. Bu arada çocuk ise, iki yıl büyük psikolojik rahatsızlar yaşadı ve hem okulundan, hem çevresinde oldu. Gencin psikolojik tedavisinin sürdüğü açıklandı.
 


Caminin hocası B. U. (solda), eski Başkan Y. A.‘ya olaydan sonra hoşgörü göstermekle suçlanıyor.