Alman basınına yansıyan haberlere göre, üçlü koalisyon ortakları (SPD, Yeşiller ve FDP) 60 yaş üstündeki grubun tam olarak aşılanması konusunda anlaştı.

Bugün Meclis’te görüşülecek aşı zorunluluğuyla ilgili oturum öncesinde varılan anlaşmaya göre, hükümet ortakları ekim ayına kadar 60 yaş üzerindeki herkesin üç kez aşılanmasını öngörüyor. Üç aşıyı yaptırmayanlara birtakım yaptırımların uygulanması planlanıyor. 

Üçlü koalisyon ortaklarının (SPD, Yeşiller ve FDP) yeni anlaşmasına Birlik Partileri (CDU ve CSU) milletvekillerinin de destek vermesi bekleniyor. 

Prof. İlhan Uzgel: "Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 6 kat arttı" Prof. İlhan Uzgel: "Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 6 kat arttı"

Birlik Partileri (CDU/CSU) meclis grubu, teklifinde şu anda bir aşı kararını reddediyor ve bunun yerine, pandemi durumu kötüleşirse Federal Meclis ve Federal Meclis'in yürürlüğe koyabileceği bir "kademeli aşılama mekanizmasını" savunuyor.

Yeni yasa konusunda uzlaşan milletvekilleri, taslağın Birlik Partileri’nin önerdiği aşı veri tabanı oluşturulmasını da içerdiğini belirtti.

Almanya'da geri adım: Zorunlu izolasyon kalkmıyor

Almanya'da izolasyon zorunluluğunun 1 Mayıs'tan itibaren kaldırılmasına yönelik karar geri çekildi. Böyle bir kararın alınmasının "hata olduğunu" kabul eden Sağlık Bakanı Lauterbach tüm sorumluluğu üstlendi.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Korona bulaşan kişilere yönelik izolasyon uygulamasının sonlandırılmasına ve gönüllülük esasına dayandırılmasına ilişkin karar yanlış olacaktı, yürürlüğe girmeyecek. Ben burada bir hata yaptım" ifadesini kullandı.