Ganime GÜLMEZ

Pazar günü de pasif pretostalara devam edilecek.

Kalabalık bisiklet konvoyları, nehirlerde-göllerde botlarla hareket edenler; Cumartesi gününün kalabalığı arasında çok çeşitli gösteriler sahnelediler.

En etkin-aktif protestolar, Berlin’de yapımı sürdürülen A 100 ve Dannenröder Ormanı çevresinde inşa edilen A 49 otobanına karşı gerçekleştirildi.

Berlin’de yapımı sürdürülen A 100 otoban inşaatının dörtbir yanını saran çevre aktivistleri; inşaat bariyerlerinin en yüksek noktalarından, çok büyük pankartlar asarak kendilerini görkemli akrobatik hareketlerle aşağıya sarkıttılar.

Diğer bir grup, işçilerin çalıştığı bölümü bloke ederek yerlere yattı. Başka bir grup ise şehir trafiğindeki tüm insanların kendilerini görebilecekleri şekilde, otoban inşaatı arazisini çok renkli pankartlarla kapladı.

İşçilerin çalıştığı bölümde yere yatarak vücutlarıyla barikat kuran aktivistlerin önüne polis barikatları kuruldu ve bazı kadın aktivistler polisler tarafından sürüklenerek gözaltına alındı.

Alman dış istihbaratı BND'den kampanya: Ajan arıyoruz Alman dış istihbaratı BND'den kampanya: Ajan arıyoruz

Dannenröder Ormanı’nda ise, çevre sakinlerinin katılımıyla da hayli kalabalık bir yürüyüş gerçekleştirilirken, daha önce polisler tarafından toparlanan bir çok protesto işareti yeniden Orman’a yerleştirildi. Marburg, Gießen, Stadtallendorf gibi çevre şehirlerden akan bisikletliler de Orman çevresinde toparlanarak, kalabalık konvoylar oluşturdular.

Ve hepsi bir ağızdan: “Asfalt Yerine Orman!” demeye devam ettiler.