Almanya'nın en çok satan haftalık siyasi dergilerinden biri olan Der Spiegel, zorunlu aşı yasa tasarısını hazırlayan milletvekili grubunun, 50 yaş üstü aşı zorunluluğu için ortak bir uzlaşı aradığını, ancak SPD ile Birlik Partileri arasındaki görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığını yazdı.

Beypazarı maden suyu İsviçre’de yasaklandı Beypazarı maden suyu İsviçre’de yasaklandı

Haberde Başbakan Olaf Scholz (SPD) ile Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın da destek verdiği aşı zorunluğunun Meclis’te çoğunluğu yakalayamadığı belirtildi.

Üçlü koalisyon hükümetinin (SPD, Yeşiller ve FDP) büyük ortağı SPD Genel sekreteri Kevin Kühnert, Der Spiegel’e yaptığı açıklamada, 50 yaş üstündekilere aşı zorunluluğunu desteklediğini belirtti. Aşı hedefinin tutturulamaması durumunda aşı konusunda bilgilendirme ve daha sonra 50 yaş üstündekilerin aşılanmasının uygun olacağını belirten Kühnert, hedefin, sağlık sisteminin zorlanmaması olduğunu ifade etti.

SPD ile Birlik Partileri (CDU /CSU) arasındaki görüşmelerde şimdiye kadar bir uzlaşma üzerinde anlaşma sağlanamadı. Federal Meclis'teki Birlik fraksiyonu (CDU/CSU), Federal Meclis'e aşı yasası için başvuruda bulunmuştu. Bu aynı zamanda bir aşı kaydının oluşturulmasını da öngörmekteydi.

Birlik partileri ve SPD daha sonra görüşmelerde yakınlaşmaya çalıştı. Edinilen bilgilere göre müzakere çevrelerinin anlaşmaya varamadığı ifade edildi. Resmi olarak, müzakereler henüz tamamlanmadı ama, "Bild" gazaetesi uzlaşmanın başarısız olduğunu bildirdi.

Federal Meclis’te 7 Nisan’da aşı zorunluluğuyla konusunda getirilen önerilerle ilgili ikinci ve üçüncü görüşmeler yapılacak. Yasa tasarısını hazırlayan gruplar, Meclis’te bu tasarılarını tanıtıp destek isteyecek. FDP Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki ise aşı zorunluluğuna karşı bir önerge hazırlamıştı. Irkçı AfD (Almanya için Alternatif) de benzeri bir önerge hazırlamıştı.