Rezo ismindeki 26 yaşındaki bir Youtuberın yayınladığı video Alman siyasetini sarsttı. CDU’nun ve Merkel’in ağır şekilde eleştirildiği video 5 günde 8 milyonun üzerinde izlendi ve medyanın ana gündemine oturdu.

18 Mayıs günü Youtube'de yayınlanan videoya bugüne kadar 142 binden fazla yorum yapıldı. Rezo'nun 26 Mayıs Avrupa Parlamentosu seçimleri için videonun altına yazdığı "Hafta sonu oy vermeye gidin, yoksa emekliler geleceğiniz için karar verecek" ifadesi dikkat çekiyor.

Video ülkenin en prestijli haftalık dergilerinden dünyaca ünlü Der Spiegel'e, Süddeutsche gazetesine ve sol liberal çizgideki TAZ ile Die Welt'e kadar ülkenin en büyük gazete ve yayın organlarında manşetten haber oldu.

55 dakika süren videoda Rezo, özellikle uzun senelerdir iktifarda olan CDU'yu bilimsel verilerle eleştiriyor.  Videoda onlarca kaynak gösterilerek iktidardaki CDU, CSU ve SPD ile hesaplaşıyor. Videonun hedef aldığı en önemli isim ise Başbakan Angela Merkel. Videoda Almanya'dan havalanan ABD uçakları tarafından Orta Doğu'da katledilen sivillerin sorumlusun Merkel hükümeti olduğu açıklanmakta. Öte yandan çevre, iklim, ekonomi politikaları ile telif yasası gibi sorunları yorumluyor. Temel tezi ise hükümetin ve Merkel’in bu sorunların çözümünde sınıfta kaldığı.

Video da yapılan eleştiriler sonrası CDU yönetimi açıklama yapmak zorunda kaldı. Önce Rezo’ya bir video ile cevap verilmesi tasarlandı. Rezo’ya karşı 26 yaşındaki milletvekili Philipp Amthor ile bir video hazırlandı. Ancak daha sonra iptal edildi.

Videoyu izlemek için aşağıdaki linke tıklayın

https://www.youtube.com/watch?v=4Y1lZQsyuSQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0NjAgJ7JXE2RQ_0_IB_RH1qZnNodGi84TMJU0H7lSq2R3j3bFIn-3qhSA