Alman kadınlarının tercih sırasında Türkiye kökenli erkekleri,  İtalyanlar ve Avusturyalılar izledi. Alman erkeklerinin tercihinde  ise Türkiye kökenli kadınları, Polonyalı ve Rus kadınları izledi. 

YABANCILARLA EVLİLİKLER ARTIYOR

Almanya’daki yaklaşık 2,3 milyon çiftte erkek veya kadının yabancı olduğu açıklandı. Almanya’daki 17.6 milyon çiftin yüzde 13’ünde erkek veya kadın yabancı. Dairenin verdiği rakamlara göre çiftlerin yüzde yedisi (1,2 milyon çift), Alman-Yabancı evliliğinden oluşurken, yüzde altısının (1,1 milyon çift) her iki tarafı da Alman pasaportuna sahip değil. Almanların yüzde 87’si Almanla evli iken, on yıl önce bu oranın yüzde 89 olduğuna dikkati çekildi.     

VATANDAŞIYLA EVLENEN 1,1 MİLYON ÇİFT

Her iki tarafında yabancı olduğu 1,1 milyon evliliğin yüzde doksanında her iki tarafta aynı ülkenin pasaportuna sahip. Bu tür on evliliğin üçünde her iki tarafında Türk pasaportuna sahip olduğu açıklandı. Her iki tarafında Alman olduğu evliliklerin yüzde sekizinde bir tarafın göçmen kökenli olduğu bildirilirken, yüzde onbeşinde her iki tarafında göçmen kökenli olduğu saptandı.