18 Ocak günü Türkiye'den sanatçı Mustafa Yıldızdoğan ve MHP'nin Merkez Yürütme Kurulu üyesi Cemal Çetin ile Türk Federasyonu yöneticilerinin katıldığı "Kültür ve Ülkü Şöleni" adlı gecesinde Nebahat Güçlü'nün, Yeşillerin bilgisi olmadan yer aldığı belirtildi. Parti Başkanı Katharina Fegebank ve Jens Kerstan imzalı açıklamada, Güçlü'nün adaylıktan çekilmesi için çağrı yapıldı.

HAMBURG JOURNAL ANA HABER BÜLTENİNDE YER VERDİ

NDR bünyesinde yayın yapan 'Hamburg Journal' adlı TV'nin ana haber bülteninde konu üç ayrı kez gündeme taşındı. Hamburg Türk Toplumu Başkanı ve Yeşiller Partisi eyalet milletvekili adayı Güçlü'nün, Yeşillerin haberi olmadan aşırı sağcı Bozkurtların gecesinde konuşma yaptığına yer verildi. Alman kamuoyuna haberi duyuran Avrupa Postası habere kaynak olarak gösterildi.

'YEŞİL KURT' BENZETMESİ

Almanya'nın en çok okunan sol ve liberal eğilimli Die Tageszeitung gazetesi ise, "Yeşil Kurt" başlığıyla verdiği haberde, Güçlü'nün facebook sayfasında, 1500 kişinin katıldığı gecede "Hamburg'da Eğitim ve Uyum" üzerine konuşma yaptığını, geceyi "Türk aşırı sağcılarının ve Bozkurtlarin yapmadığını" yazdığı belirtiliyor. Güçlü'nün tavrının parti içinde hayretle karşılandığı açıklanarak, "Bir Yeşil adayın açıktan milliyetçi bir grubun toplantısına katılması tarafımızdan kabul edilemez. Yapılan Yeşillerin temel değerleriyle olduğu gibi, milliyetçilik ve yabancı düşmanlığına karşı tavrımızla da bağdaşmamaktadır. Bizim aşırı sağdan oy istemediğimiz açıktır. Nebahat Güçlü'nün bu durumdan gerekli sonucu çıkararak adaylıktan çekilmesini bekliyoruz." denildi.

BULANIK SUDA BALIK AVLAMAK

Junge Welt isimli gazetede, "Bulanık suda balık avlamak" başlıklı haberde ise, MHP'nin 12 Eylül öncesi birçok siyasal cinayetlerden sorumlu, son dönemlerde ise Kürtlere ve solculara karşı linç gösterilerinin organizatörü olduğu yazıldı. Gazete, Yeşil aday Güçlü'nün, facebook'ta yaptığı açıklamadan bir satıra da yer vererek, Güçlü açıklamasında, "Ben her türden insanlık düşmanı ideolojiye karşıyım ve Bozkurtçu da değilim" satırı dikkat çekti.

Hamburg'un en büyük gazetesi Hamburger Abendblatt gazetesi ise, "Hamburglu Yeşil politikacı aşırı sağcıların yanında" başlıklı iki sayfa olarak verdiği haberde, Hamburg Parlamentosu eski vekillerinden Nebahat Güçlü'nün Anayasayı Koruma Örgütü raporlarında aşırı sağcı olarak tanımlanan Bozkurtların gecesinde konuşma yapmasına, Yeşillerin Başkan yardımcısı Manuel Sarrazin sert tepki göstererek, "bu toplantıya katılması partimize zarar vermiştir" ifadesi kullanıldı.