İşgünü olmasına rağmen yoğun katılım sağlanan etkinliklerde, Türkiye, S. Arabistan ve Katar'ın 'Suriye'ye karşı ittifakı' yapılan konuşmalarla ve taşınan dövizlerle lanetlendi.  Katledilenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan gösteride, konsolosluklar önünde mumlar yakıldı.



Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) tarafından merkezi olarak düzenlenen gösterilere Demokratik Güç Birliği oluşumu da destek verdi. "Suriye'de Alevi Soykırımı'na Hayır" içerikli pankartların taşındığı mitinglerde, Türkiye'nin IŞİD terör örgütünü silah sevkiyatı, tıbbi yardım malzemesi ve ekonomik olarak desteklediği ileri sürüldü.



DARAĞACINDA ÜÇ FİDAN UNUTULMADI

Yapılan protesto gösterilerinde 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın katliamlarının 43.yıldönümü de okunan şiirlerle anıldı.

ALEVİ KATLİAMI LANETLENDİ



Gösterilerde 25.04.2015 günü Suriye’nin İdlib kentindeki Cisr El Şuğur kasabasını ele geçiren Nusra Cephesi'nin, İştebrak köyünde çoğunluğu Alevilerden oluşan, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu en az 35 kişiyi vahşice katletmesi ve onlarcasını kaçırması lanetlendi. 

Gösterilerde Almanca, Fransızca, İngilizce ve Türkçe okunan AABK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 




"IŞİD'e destek veren Türkiye hükümeti başta olmak üzere, Alevi katliamlarına sessiz kalan ve yaptırım uygulamayan Avrupa ülkelerinin iki yüzlü politikalarına son verilmelidir. IŞİD çetelerine giden para ve silah akışı açıkça engellenmelidir. Bu çetelere destek veren devletler açık bir şekilde deşifre edilerek savaş suçuyla (insanlık suçu) yargılanması sağlanmalıdır. Aleviler olarak; Dünyanın neresinde olursa olsun, dilinden, inancından, renginden, yaşam biçiminden, fikirlerinden dolayı, insanların katledilmesini, zulme uğramasını şiddetle kınıyoruz. Günümüz dünyasında bu tür vahşetlerin yaşanmasından utanç duymaktayız. İnsanlığı vicdanlarıyla konuşmaya bu barbarlığa karşı barikat oluşturmaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki; söndürülmediği taktirde bu yangın bütün dünyayı yakar.” denildi.