Öker’in, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı olduğu dönemde yaptığı konuşma ve açıklamalardan dolayı, hakkında açılan birden fazla davasının olduğu ve tüm duruşmalarına katılmasına rağmen, Öker‘e yurt dışına çıkış yasağı konulduğu belirtiliyor.

Öker’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği ve örgüt üyeliği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 18 Haziran’da Kartal Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

Duruşma öncesi davaya dikkat çekmek amacıyla Alevi kuruluşları Avrupa'nın tüm kentlerinde ‘Adalet nöbeti’ tuttu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK), Avrupa Alevi Kadınlar Birliği (AAKB ) ve Avrupa Alevi Gençler Birliği (AAGB ), Avrupa’daki Alevilere örgütlü oldukları tüm kentlerde, Turgut Öker için ”Adalet Nöbeti” tutma çağrısı yapmıştı.

Bunun üzerine Aleviler, hakkında yurtdışına çıkış yasağı olan Turgut Öker için, Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Danimarka ve Britanya'nın 23 kentinde bugün (13 Haziran) ”Adalet Nöbeti” tuttu.

Hamburg'da da Altona ilçesinde toplanan Aleviler Türkiye'de insan hakları ihlallerine dikkat çekti. 

“ÖKER’E AÇILAN DAVALARLA ALEVİLER YARGILANIYOR”


Yapılan konuşmalarda Alevilere yapılan haksızlıklara ve Öker’in duruşmasına dikkat çekilerek şöyle denildi: 

'Turgut Öker, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı döneminde yaptığı konuşma ve açıklamalardan dolayı hakkında davalar açılıyor. Alevilerin haklı taleplerini dile getiren, hak ihlallerine karşı mücadele eden onursal başkanımıza yönelik açılan davalar ile Aleviler ve kurumlarımız yargılanıyor.”

SÜHEYLA KAPLAN