Saksonya Alevi dernekleri ile Hannover Alevi Derneği mensupları Erzincan Pir Sultan Abdal  Derneği ve yöneticilerinin tutuklanmasını Hannover Türkiye konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakarak protesto ettiler.

Burada bir konuşma yapan Hannover Alevi Derneği Başkanı Murat Yasık, bugün sıranın Alevilere geldiğine, AKP hükümetinin kendisinden olmayan herkesi tutuklattığına ve şimdi de Alevi dernekleri yöneticilerinin tutuklanmaya başladığına dikkat çekti.

“Türkiye’deki tüm muhalifler tutuklanırken şimdi de sıra Alevilere geldi, bu baskılara içeride ve dışarıda boyun eğmeyeceğiz” diyen Yasık, AKP hükümetinin kendisi gibi düşünmeyen herekese savaş açarak zor gücüyle ayakta kalmaya çalıştığını belirtti.  

Saksonya Alevi Birlikleri sorumlusu Atilla Ceylan ise AKP’nin bugün Türkiye’de adeta bir iç savaş sürdürdüğünü belirtti ve “Alevi önderler ve dernek yöneticilerinin tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

“AKP ülkeyi sıkı yönetim ile idare etmeye çalışıyor. Sıkı yönetimsiz idare edemiyorsunuz. Alevi yöneticilerini ve diğer rejim karşıtlarını tutuklayarak bir yere varamazsınız” diyen Ceylan Afrin işgalinin de Kürtlere yönelik bir soykırım işgali olduğunun altını çizdi.

“Bu tutum nereye kadar devam edecektir? Örgütlenip direnerek AKP baskıcı rejimine son vermenin zamanı geldi geçiyor” diyen Ceylan tüm AKP karşıtlarının birleşerek kitlesel bir direnişe geçmesi gerektiğini belirtti. 

Cuma Yağmur / Hannover