Türkiye'deki akademisyenler, yazarlar HDP'li vekiller ile Cumhuriyet gazetesine yönelik tutuklama ve gözaltı operasyonlarının Avrupa ülkelerinde on binler tarafından protesto edilmesi, hükümetin Avrupa'daki lobi örgütü olduğu ileri sürülen Avrupa Türk Demokratlar Birliği'ni (UETD) harekete geçirdi.

AB'YE MESAJ VERİLMEK İSTENİYOR

‘Teröre Lanet, Demokrasiye Evet’ adıyla geçen hafta Berlin, Brüksel, Paris ve Rotterdam’da düzenlenen hükümete destek mitingleri, bu hafta sonu Viyana, Lüksemburg ve Strasbourg’da yapılacak.

Lüksemburg’ta 26 Kasım Cumartesi günü yapılacak gösteri, Theatre Meydanı’nda saat 12.00’da başlayacak. “Sen olmazsan bir kişi eksik olacağız” sloganıyla, UETD'ye yakın çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılacak gösteride, Avrupa ülkelerinden Türkiye’yi desteklemeleri istenecek.



Fransa’nın Strasbourg kentindeki hükümete yakın faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri de cumartesi günü (yarın) saat 13.00’de Place de l’Etoile meydanında, ‘Teröre Hayır, Demokrasiye Evet’ mitingi düzenleyecek. 

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 27 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Avusturya Meclisi önünde yapılacak mitingde AB'ye üye ülkelerin protesto edileceği, öte yandan Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’ne bağlı kurumlara mesaj verileceği belirtildi.