Aileler sevinecek

Korona krizi adım adım gevşiyor. Politika, ekonomi ve herkesin Aileler özellikle bu korona krizinden etkilenmektedirler. Evde çalışmaya ek olarak, ebeveynler çocuklarını destekliyor ve buna mecbur kaldıkları için zor bir dönem yaşıyorlar. Aileler şimdi bu zorluk ve ekonominin çıkarları için 300 Euro'luk alışveriş çeki verilerek sevinmeleri planlanıyor.

Aile Bakanı önerdi

Alman basınında çıkan haberlere göre, federal hükümetin planlanan teşvik paketi bir aile çeki (bonusu )de içeriyor. "Spiegel Dergisi" röportajına göre, ebeveynlerin her çocuk için bir kerelik 300 Euro'luk bir ödeme alması sağlanacak. Maliye Bakanı Olaf Scholz'un bu planı, Aile Bakanı Franziska Giffey'nin (SPD) önerilerine dayandığı vurgulandı. Dolayısıyla tedbir hazineye beş ila altı milyar Euro'ya mal olacak.

Satın alma gücünü güçlendirecek

Ekonomik teşvik paketindeki tedbirler satın alma gücünü güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Dergiye göre, devletin tüketici kuponlarının nüfusun satın alma ruh halini artıp arttırmadığı da düşünülüyor. Çocuksuz insanlar da bundan yararlanabilir. Buna ek olarak, misafirhaneler ve kültür çalışanların federal hükümetten kriz sırasında kaybettikleri gelir için tazminat almaları gerekmektedir. Karşılaştırma standardı, geçmiş yılların ortalama kazancı olmalıdır.

Scholz ayrıca şirketler için yardım planlıyor

Tüketimi teşvik eden araçlara, ek olarak Scholz, yetkilileri de şirketlere yardım planlıyor. Bu nedenle daha ucuz amortismana izin vermek veya yatırım hibeleri vermek istiyorlar. Ekonomik teşvik paketi 150 milyar Euro'ya kadar bir büyüklüğe sahip olacak.

Emine SONUGÜR / HAMBURG