Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AGİT görüşmelerine katılmadan bir gün önce Hamburg Başkonsolosluğu'nda basına kapalı düzenlenen ve sadece AKP yanlısı davetlilerin olduğu bir toplantıda yer aldı.

AGİT AİLE FOTOĞRAFINDA ÇAVUŞOĞLU YER ALMADI

Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün saat 13:00 de topluca AGİT kapsamında 57 ülkenin Dışışleri Bakanı'nın katıldığı aile fotoğrafında yer almaması dikkat çekti. Aynı karede Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile aile fotoğrafı çekilmeden Hamburg'u sıkı güvenlik önlemleri altında terk eden ABD Dışişleri Bakanı Kerry de yer almadı.


 
AVUSTURYA DIŞIŞLERİ BAKANI İLE AYNI KAREDE YER ALMAK İSTEMEDİ Mİ?

Çavuşoğlu aile fotoğrafına katılmış olsa idi, Alman Dışışleri Bakanı Steinmeier'in sağ tarafındaki karede bulunacaktı.



Aynı karede Türkiye-AB ilişkilerinin dondurulmasını isteyen Steinmeier'in sol yanındaki Avusturya Dışişleri Bakanı Stefan Kurz'un yer alması ise, Çavuşoğlu'nun aile fotoğrafında yer almamasının gerekçesi olabilir mi sorusunu gündeme taşıdı. 



Hamburg'da düzenlenen AGİT'te yaptığı hemen hemen tüm toplantıları Twitter hesabından fotoğraflarıyla paylaşan Çavuşoğlu aile fotoğrafını paylaşmadı.

Çavuşoğlu'nun bu hareketi bir tepki olarak yorumlanırken, Çavuşoğlu, AGİT kapsamında birçok ülkenin Dışişleri ve Avrupa Birliği bakanlarıyla toplantılar gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 6-7 Aralık'ta Brüksel'de gerçekleştirilen NATO üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanları toplantısının sonunda verilen aile fotoğrafına katılmıştı.