'AKP SUÇA BULAŞMIŞ BİR MAFYA ÖRGÜTÜDÜR'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet Şık, 22 Ekim tarihinde Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi amfisinde Avrupa Postası'nın organize ettiği “Türkiye nereye gidiyor?” başlıklı panelde, ‘’AKP suça bulaşmış bir mafya örgütüdür. AKP’ye siyasi parti muamelesi yapmak doğru değil. Örgütlenmesi de tıpkı mafya gibi. Lideri var, alt örgütlerı var. vs vs. Bu örgüt her türlü suça bulaşmış bir örgüt. AKP’yi ayakta tutan tek şey Erdoğan korkusu. İçlerinde Erdoğan’a karşı olanlar bile korktuklarından seslerini çıkaramıyorlar. Darbe yanlısı suçlanma endişesiyle.’ sözleriyle dikkat çekmişti.



NEDEN TUTUKLANDIĞINI KENDİSİ ÖĞRENEMEDEN ÖNCE AA VERDİ

Neden gözaltına alındığını Ahmet Şık  öğrenmeden AA verdi: İşte Ahmet Şık'a yöneltilen suçlamalar!


AKP'nin resmi ajansı AA, gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık öğrenmeden Şık'a yöneltilen suçlamaları servis etti.

AA, Şık'a yapılan suçlamanın "Türkiye Cumhuriyetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak'' ve ''terör örgütü propagandasını yapmak"  olduğunu ileri sürdü.

Ajansın servis ettiği haberde, Ahmet Şık'ın "suç" olduğu ileri sürülen Tweetleri ve haberleri de yer aldı:

"Suikastçinin Nusra'cı değil FETÖ'cü olduğunu kanıtlama gayretindeki iktidar ve yancıları katilin polis olduğu gerçeğini ne yapacaksınız?, 'Katil devlettir deyince bozuluyorsunuz', 'İktidar nezdinde savaş gerektirecek durumun adı artık belli. O da rejim değişikliğine konulacak son noktadır', 'Savaş, PKK ile ülkenin belirli bir bölgesinde arada kesintiler olsa da 1984'ten bu yana var', 'Cizre'de evlerin bodrumlarında yakılanlarla İstanbul'da bombayla parçalananları kıyaslayacağına ikisine de itiraz et', 'Sırrı Süreyya Önder'e isnat edilen fiil suçsa, sarayda oturandan başlayarak daha bir dolu sanık olması gerekmez mi', 'Tahir Elçi'yi tutuklamak yerine katletmeyi tercih ettiler, katil sürüsü bir mafyasınız', 'ABD ve AB'nin cihatçı teröre karşı müttefikimiz dedikleri PYD'nin terör örgütü olduğunu kanıtlamaya çalışanlar olağan şüpheli olmaz mı?''

Şık'ın Cumhuriyet gazetesinin internet sayfasında yer alan 14 Mart 2015 tarihli ''Ya Apo Kandil'e ya biz İmralı'ya'' başlıklı Cemil Bayık ile yaptığı röportaj, 8 Temmuz 2015 tarihli ''Bizimki gazetecilik sizinki ihanet'' başlıklı yazı, 9 Temmuz 2015 tarihli ''MİT tırları savcısı; MİT, Reyhanlı'ya göz yumdu onlara bilgi vermesek engellerdik'' başlıklı yazı ve 13 Şubat 2015 tarihli ''Tırdaki sır aydınlandı'' başlıklı yazıları ile 23-26 Eylül 2014 yılında Avrupa Parlamentosu ortaklığıyla Heybeliada'da düzenlenen basın özgürlüğü çalıştayında ''PKK için çalışanlar da gazetecidir'' açıklamalarıyla ''Terör örgütü propagandası yapma'' ve ''Türkiye Cumhuriyetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama'' suçlarını işlediği iddia edildi.