TSK'nın Afrin'e yönelik karadan ve havadan saldırısı Avrupa'da yaşayan Kürtlerin sert tepkisi çekti.

Hafta sonu oldugu gibi dün akşam da başta Hamburg, Berlin ve Frankfurt olmak üzere onlarca kentte protesto gösteriler düzenlendi.

Çok sayıda Alman'ın da destek verdiği miting ve yürüyüşlerde "NATO finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor" ve "Terörist Erdoğan" ile "TSK, Afrin'den defol" sloganları dikkat çekti.

ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: KÜRT GRUPLARI YAKIN TAKİPTE

Almanya'daki Kürt grupların Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlediğ Afrin operasyonunu protesto etmek için yaptığı çağrıları Alman güvenlik birimlerinin takibe aldığı bildirildi.

Alman İçişleri Bakanlığı sözcüsü, Berlin'de yaptığı açıklamada, "yetkili makamların durumu yakından takip ettiğini ve gerektiği takdirde önlemlere başvuracağını" söyledi. Sözcü, "güvenlik durumuyla ilgili mevcut değerlendirmelerde herhangi bir değişiklik olmadığını" da ifade etti.

İnternet üzerinden yapılan eylem çağrılarında "savaşın Avrupa sokaklarına taşınmasından" söz edildiği belirlendi.

Almanya'da bu eylem çağrılarının ardından hafta sonu Afrin operasyonunun protesto edildiği eylemler düzenlendi. Düsseldorf Havalimanı'nda toplanan kalabalıkla polis arasında çıkan sert tartışmaların ardından protestocular terminalden çıkarıldı. İngiltere'nin Londra ve Manchester şehirlerinde de eylemler düzenlendi ve göstericilerin tren garlarında göstericilerin raylara oturması nedeniyle tren seferleri aksadı.