Ukrayna'daki devam eden belirsizliğin batılı ülkeler desteğiyle Kırım'dan sonra, Abhazya'ya sıçradığı ve devam edeceği iddia edildi.


Abhazya Cumhuriyeti'nde binlerce kişi, işsizlik ve hayat pahalılığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab ve hükümetin istifasını istedi.

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya Cumhuriyeti'nin başkenti Sohum'da dün, ekonomik sıkıntıların yanı sıra daha fazla demokrasi talebiyle toplanan 5-10 bin kişinin bekleyişi sürüyor.

 Eylemciler, Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab ve hükümetin istifa etmesini istiyor. 

Abhazya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, miting yapanlardan bazılarının cumhurbaşkanlığı binasına zarar verdiğini, eylemcilerin erken seçim yapılmasını istediğini bildirdi.

Muhalefet partilerinin eylemi organize ettiğini ileri süren bakanlık yetkilileri, Cumhurbaşkanı Ankvab'ın hükümet üyeleriyle güvenlik toplantısı yaptığını söyledi.

Eylemcilerin, Cumhurbaşkanlığı binasının önünde sloganlar atarak bekleyişlerini sürdürdüğü öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI: BİZ SEÇİMLE İŞBAŞINA GELDİK


2008 yılında Rusya tarafından tek yanlı olarak tanınan Abhazya 'da savaş sonrası ülkeyi 250 bin kişi terketmişti. Karadeniz'in şirin bölgesi Abhazya'nin nüfusu 240 bin. Sovyetler Birliği döneminde tatil cenneti olarak bilinen Abhayza'da günümüzde ise, sadece Rusların tatil yaptığı açıklanıyor. Muhalif kaynakların verdiği bilgilere göre, şuanki Başkan Ankwab'ın cumhurbaşkanlığı sarayı önündeki gösteriler sonucu ülkeyi terk ettiği bildiriliyor Bu iddia başkan tarafından reddedilerek, seçimle işbaşına gelmiş hükümet oldukları ve hükümetin "silahlı bir girişimle" ele geçirlmek istendiğini açıkladı.